Naslovna // Vesti // Aktuelnosti u jagodinskim vrtićima

Aktuelnosti u jagodinskim vrtićima

Prijave za upis dece se vrše elektronskim putem od 15. aprila do 15. maja. Za vreme vanrednog stanja, usluge vrtića se od 16. marta ne plaćaju, a sva dugovanja roditelji mogu da izmire putem žiro računa: 840-31022845-86

Mesta ima dovoljno i nema liste čekanja, kažu iz “Pionira”

Vanredno stanje zbog epidemije korona virusa još uvek je na snazi, te sve predškolske i školske ustanove u gradu ne rade za decu koja ih pohađaju. Ono što je trenutno najaktuelnije, jeste da se upis dece za radnu 2020/2021. godinu od sada vrši elektronskim putem, preko portala e-uprave. Sve informacije roditelji mogu da dobiju putem zvaničnog veb sajta predškolske ustanove „Pionir“: www.pionir.edu.rs:

-Na sajtu se nalaze svi linkovi koji direktno vode do samog upisa. Postoji i drugi način koji će moći da vide na tom sajtu, a to je upis preko elektronske uprave, tako da roditelji tu imaju sve potrebne informacije. Tu će moći da podnesu prijave i posebnu dokumentaciju koja je potrebna u određenim slučajevima. Ono što je najbitnije je to da će se prijem prijava vršiti do 15. aprila do 15. maja. Ima dovoljno vremena da se podnesu prijave i svako dete će biti primljeno. Ne postoji lista čekanja i nema vremena za žurbu. Kada cela ova vanredna situacija bude prošla, raspoređivanje će se vršiti po željama i naravno, našim mogućnostima i slobodnim mestima –rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini.

Usluge vrtića u Jagodini tokom vanrednog stanja ne naplaćuju se od 16. marta i tako će biti sve dok je aktuelna situacija na snazi, a roditelji će sva dugovanja moći da izmire putem njima dobro poznatog žiro računa: 840-31022845-86.  Zaposleni u predškolskoj ustanovi „Pionir“ dobili su instrukcije od Ministarstrva i Školske uprave kako mogu da rade sa decom tokom vanredne situacije. Oni su u kontaktu sa roditeljima putem društvenih mreža preko kojih ih obaveštavaju o aktivnostima koje oni mogu da obavljaju sa decom kod kuće. Svi dečiji radovi biće objavljeni na zvaničnoj fejsbuk stranici „Vrtić Pionir“, gde će roditelji moći da pročitaju savete i predloge zaposlenih o tome kako deca u ovoj sitaciji svoje vreme mogu da upotpune na što kvalitetniji način.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .