Naslovna // Vesti // Besplatna dezinfekciona sredstva za građane Jagodine

Besplatna dezinfekciona sredstva za građane Jagodine

Preko 20 tankova sa rastvorom natrijum-hipohlorita postavljeno je na 15 lokacija u gradu, a mogu da ga preuzmu kako upravnici zgrada, tako i stanovnici grada

Sredstava ima dovoljno za mesec dana, istakao je Dragan Lukić

Na 15 lokacija u Jagodini postavljeno je više od 20 tankova koji su napunjeni dezinfekcionim sredstvom, a koje besplatno mogu da preuzmu svi upravnici zgrada, ali i građani kojima je ovaj rastvor potreban. Dezinfekcija ulica po gradu i okolnim selima vrši se već nekoliko nedelja, odnedavno se počelo i sa dezinfekcijom ulaza po zgradama, a besplatno preuzimanje dezinfekcionih sredstava je još jedna mera koju grad Jagodina sprovodi kako bi se njegovi stanovnici zaštitili od korona virusa:

-Zahvaljujući donaciji koju je obezbedio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, a to su četiri tone natrijum hipohlorita, pokrićemo bukvalno narednih mesec dana. Litar ovog rastvora meša se sa deset litara tečnosti. To je dovoljno za domaćinstva, terase i pristupne puteve, ali isključivo za spoljnu dezinfekciju, nikako za unutrašnju. Dobijaju se uputstva za korišćenje ovde na ovom punktu, gde dolaze upravnici zgrada i građani. Tankovi se pune non stop, dopunjuju se novom količinom sredstava, nema gužve, a i dosta domaćinstava je uzelo ta sredstva za higijenu –rekao je Dragan Lukić, direktor Javnog preduzeća “Standard” u Jagodini.

Građani mogu da preuzmu maksimalno jedan litar, a pored svakog tanka stoji lice sa odgovarajućom zaštitom koje građanima toči rastvor. Lukić je takođe istakao da je dezinfekcija ulica po gradu i selima u toku i da će ona trajati i posle Vaskrsa, ali i dokle god to bude bilo potrebno, a istakao je i da je sa vodom u gradu sve u redu, te da se dnevno proizvede u dovoljnoj količini.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .