Naslovna // Vesti // Brend Jagodine i Pomoravskog okruga: List “Novi put” slavi 76. rođendan

Brend Jagodine i Pomoravskog okruga: List “Novi put” slavi 76. rođendan

„Malo je štampanih medija u Srbiji ali i u regionu koji se mogu pohvaliti ovakvom tradicijom. Hvala svima koji su doprineli da „Novi put“ bude ovo što jeste danas“ rekao je Ljubiša Bata Vujić, direktor Kopernikus RTV Jagodina

Foto: TV Kopernikus

Na današnji dan, 3. marta 1945. godine, svetlost dana ugledao je prvi broj nedeljnika Pomoravlja Resave i Levča – „Novi put“. Za ovih 76 godina postojanja i uspešnog rada ovaj list prošao je kroz brojne turbulentne periode, ali je zahvaljujući podršci osnivača, sadašnjeg vlasnika i vernih čitalaca uspeo da istraje te je i danas najčitanije štampano glasilo u Pomoravskom okrugu:

-Mislim da je malo štampanih medija u Srbiji, a takođe i u regionu, koji se mogu pohvaliti takvom tradicijom i tolikim trajanjem. Kroz redakciju „Novog puta“ prošli su brojni vrsni novinari, urednici, fotoreporteri, grafički prelamači, lektori, dopisnici, saradnici i svi su oni za 76 godina ostavili neizbrisiv trag u istoriji našeg nedeljnika i omogućili da „Novi put“ danas zaista bude pravi istinski brend Jagodine i Pomoravskog okruga –rekao je Ljubiša Bata Vujić, direktor Kopernikus RTV Jagodina.

U novembru 2015. godine „Novi put“ je postao deo „Kopernikus“ grupacije. List je nastavio nesmetano da izlazi, a pored osnivača Skupštine grada Jagodine i sadašnjeg vlasnika, „Novi put“ ima i veliku podršku opština kao što su Ćuprija, Paraćin, Rekovac, Svilajnac i Despotovac, sa kojima sarađuje kroz projektno sufinansiranje:

-Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim našim poslovnim partnerima, saradnicima, svim našim čitaocima i naravno svim zaposlenima koji su doprineli i doprinose i danas da „Novi put“ zaista kao što sam već rekao bude brend Jagodine i Pomoravskog okruga. Za kraj bih rekao i to da je mnogo puteva u životu, ali da je jedan „Novi put“ –naglasio je Vujić.

Misija „Novog puta“ i u godinama pred nama biće ista kao i do sada: objektivno, pravovremeno i istinito izveštavanje, a sve u korist svojih vernih čitalaca, sa ciljem da se brojni događaji, ljudi i njihova dostignuća sačuvaju od zaborava.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .