Naslovna // Vesti // Epidemiološka situacija u Jagodini: Stanje se poboljšalo

Epidemiološka situacija u Jagodini: Stanje se poboljšalo

“Od 200 pregleda dnevno, više je kontrolnih nego prvih. U svakom slučaju, treba se pridržavati svih mera koje je propisao Krizni štab” rekao je Miletić

Foto: TV Kopernikus

Situacija sa pandemijom korona virusa u Jagodini znatno se poboljšala, rekao je dr Darko Miletić, direktor Doma zdravlja u Jagodini. Kako je istakao, pre mesec dana, dnevno je kroz jagodinsku kovid ambulantu prolazilo i po 500 ljudi. Sada je taj broj pao na 200, od čega je više kontrolnih, nego prvih pregleda, naglasio je Miletić:

-Situacija u našem gradu se drastično poboljšala. Očekujemo i dalje pad broja zaraženih. Na bolničkom lečenju je 80 ljudi, taj broj se malo povećao, a na respiratorima je 12 njih. Što se tiče starosne generacije zaraženih, nema pravila. Imali smo i bebe od 40 dana, kao i naše najstarije građane. Deca su poprilično boljeg i jačeg imuniteta i bilo je mnogo manje pacijenata u kovid ambulanti za decu. Moram da pohvalim sve naše ljude koji su radili u i u jednoj i u drugoj kovid ambulanti s obzirom na to da su dali doprinos saniranju ove epidemije, radeći po 24 sata dnevno, kako bi bili dostupni pacijentima i opravdali svoju ulogu. S obzirom na to da se smanjio broj pacijenata, nadam se da će i službe biti rasterećenije –rekao je Miletić.

On je takođe dodao i da se, uprkos poboljšanju situacije, ne bi trebalo previše opuštati. Maske, kaže on, i dalje treba nositi i pridržavati sve svih mera koje je propisao Krizni štab, a sve u cilju bržeg iskorenjavanja ove bolesti.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .