Naslovna // Vesti // Igracke za vrtic „Pionir” u Jagodini

Igracke za vrtic „Pionir” u Jagodini

Igračke su dopremljene iz Kanade

Adelita Novosel iz Toronta dopremila je igračke za Predškolsku ustanovu ,,Pionir”. Nekoliko puta godišnje u Jagodinu, iz Kanade, stižu i paketi odeće za one kojima je pomoć potrebna. ,,Kod nas deca imaju puno više i smatram da mi koji imamo više treba da damo onima koji imaju manje”, rekla je Adelita
Jagodinka Adelita Novosel dopremila je iz Kanade igračke za Predškolsku ustanovu ,,Pionir”. Kako je rekla, u Torontu ona ima dečji vrtić u kom boravi dvadesetoro dece. Želja joj je bila da svom nekadašnjem vrtiću u Jagodini kog se, sa velikom radošću, seća pokloni igračke za decu koja, sigurno, nisu toliko, kako je rekla, privilegovana kao deca u Kanadi.
– Ja sam vaspitačica i decu u svom vrtiću učim da je naša dužnost i obaveza da pomognemo onima koji imaju manje. Sigurno je da deca u Srbiji imaju manje nego deca u Kanadi. Pomagali smo i ranije i drugim organizacijama, a imam želju da pomognem jer sam ja, nekada davno, bila ovde u vrtiću koji je divan kao što je bio nekad kada sam ja bila mala – rekla je gospođa Novosel. – Kod nas deca imaju puno više i smatram da mi koji imamo više treba da damo onima koji imaju manje.

Kako je rekla savetnica direktora PU „Pionir” Vesna Ostojić, ovoj ustanovi su se vratila sva dobra koja čini.
– Mislim na vreme kada je o Božiću reč, kada mi nosimo naše igračke i garderobu svoj deci kojoj je to potrebno. Usrećili smo i mi mnoga udruženja u kojima su deca. Kako mi učimo našu decu humanosti, tako nam se humanost i vraća i tako i naša deca dobijaju lepe i vredne igračke. Drago nam je, a naročito našoj deci, što smo dobili ove poklone i deca jedva čekaju da otvore igračke – rekla je Ostojić i dodala da će uskoro stići i garderoba za siromašnu decu.
Adelita Novosel živi u Kanadi, već, dvadeset godina, ima dve ćerke od dvadeset jedne i sedamnaest godina. Kaže da je njen životni moto da treba pomoći onima koji imaju manje. Tako živi, tako je učila svoje ćerke, tako uči i svoju decu u vrtiću.
– Nastavićemo da šaljemo igračke za deci i sve što bude potrebno. Iz moje generacije ima puno, ovde u Jagodini, ljudi koji su dobrostojeći i nadam se da će čuti ove moje reči i da će im to biti motivacija da pomognu onima koji imaju manje – kaže Adelita sa kojom je došla i Simoun Houp, desetogodišnja devojčica koju čuva od kada je bila beba. Simoun je htela da dođe u Srbiju da upozna decu i da vidi kako se ovde živi.
Nije ovo jedina pomoć koju je donela Adelita. Ona nekoliko puta godišnje pošalje pakete odeće za decu i odrasle koje, kasnije, njeni roditelji podele onima kojima je to potrebno. Sećanje na velike radosti tokom boravka u vrtiću, lepe uspomene na drugove i vaspitačice Jelenu i Zlatu bile su motivacija Adeliti Novosel da donese igračke za jagodinski vrtić.
S. Lubura
Foto: A. Dobrosavljević

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .