Naslovna // Vesti // Jagodina spremna za snežne padavine

Jagodina spremna za snežne padavine

Imamo oko 50 tona soli i 1000 kubika rizle, kao i svu potrebnu mehanizaciju, naročito ukoliko bude bilo jačih padavina i težih uslova, rekao je Boba Tomić, direktor JP “Uređenje i javno osvetljenje” u Jagodini

Foto: TV Kopernikus

Jagodina spremno dočekuje snežne padavine ove zime, rekao je Boba Tomić, direktor Javnog preduzeća „Uređenje i javno osvetljenje“ u Jagodini.

-Za prvi nalet ove zime imamo oko 50 tona soli i oko 1000 kubika rizle, tako da smo obezbeđeni za ovaj deo koji održavamo, a to su 300 do 400 kilometara puteva na lokalu i ulice u gradu. Od mehanizacije raspolažemo sa četiri vozila sa daskama i epohama, a imamo i traktore za posipanje soli i tešku mehanizaciju poput skipova za malo jače padavine i teže uslove. Prioritet pri čišćenju imaju sela koja pripadaju Crnom vrhu. Do sada, najviše je problema bilo na tim velikim usponima gde ima velikih smetova i vetrova. Taj crnovrški kraj nam je uvek na oprezu i uvek smo spremni da to završimo na vreme. Imamo i ulice u gradu koje su prvog i drugog prioriteta i koje moramo da očistimo do osam sati ujutru kako bi bile spremne za saobraćaj –rekao je Tomić.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .