Naslovna // Vesti // Jubilej Kopernikus RTV Jagodina: 20 godina uspešnog rada i postojanja

Jubilej Kopernikus RTV Jagodina: 20 godina uspešnog rada i postojanja

“Televizija Jagodina je stekla reputaciju medija kojem se veruje, koji je uvek na pravom mestu i u pravo vreme” rekao je Ljubiša Bata Vujić, direktor Kopernikus RTV Jagodina

Foto: TV Kopernikus

Danas se navršilo dvadeset godina od osnivanja i početka rada Televizije Jagodina. Sredinom decembra te 2000.godine, tadašnje Javno informativno preduzeće ,,Novi put”, čiji je osnivač bila Skupština grada Jagodine, pored već postojećih medija sa izuzetno bogatom tradicijom, Radio Jagodine i nedeljnika ,,Novi put”, dobilo je i treći medij, odnosno Televiziju Jagodina.

Zahvaljujući entuzijazmu, posvećenosti i velikom profesionalnom iskustvu zaposlenih, kao i stalnom razumevanju i pomoći osnivača, Televizija Jagodina je iz godine u godinu ,,rasla” i vrlo brzo postala nezaobilazni izvor informacija za građane Jagodine i celog Pomoravskog okruga.

Na konkursu Regulatornog tela za elektronske medije Televizija Jagodina je dobila dozvolu za emitovanje programa sa lokalnom pokrivenošću, dok je Radio Jagodina dobio dozvolu za regionalno emitovanje programa. Uz izuzetno bogat informativni, obrazovni, kulturno – zabavni, filmski i sportski program, te direktne prenose novogodišnjih koncerata sa gradskog trga, Televizija Jagodina je stekla reputaciju medija kojem se veruje i koji je uvek na pravom mestu u pravo vreme.

Onda su nastupile godine privatizacije medija u Srbiji, i u tom vremenu punom neizvesnosti Javno informativno preduzeće ,,Novi put” je nastavilo svoju misiju informisanja javnosti na visokom profesionalnom nivou. Bilo je to vreme velikih izazova, kada niko nije mogao da zna šta će se do kraja desiti, a trebalo je uraditi digitalizaciju i zadovoljiti sve tehničke standarde koje je postavilo Javno preduzeće ,,Emisiona tehnika i veze”. Proces digitalizacije je u veoma kratkom roku uspešno okončan, što je takođe bio jedan od ključnih preduslova da budete zanimljivi na medijskom tržištu za potencijalne kupce.

U tim godinama iščekivanja konačnog raspleta, podrška našeg osnivača, Skupštine grada Jagodine nikada nije izostala, od redovne isplate zarada zaposlenima, preko finansijske do svih drugih vidova pomoći. 

Početkom novembra 2015.godine, tačnije 3.novembra, u Agenciji za privatizaciju u Beogradu potpisan je kupoprodajni ugovor, čime je Javno informativno preduzeće ,,Novi put”, sa sva svoja tri medija postalo deo Kopernikus grupacije i promenilo naziv u Kopernikus radio televizija Jagodina.

Danas, pet godina od privatizacije, Kopernikus radio televizija Jagodina svakodnevno emituje svoj program, a nedeljnik ,,Novi put” je svake srede na trafikama širom Pomoravskog okruga. Zahvaljujući investicionim ulaganjima u tehniku i opremu našeg novog vlasnika u mogućnosti smo da odgovorimo na sve profesionalne izazove koje sadašnje vreme stavlja pred nas i da se na profesionalan i objektivan način bavimo informisanjem javnosti. Takođe, važno je istaći da kroz sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja imamo odličnu saradnju sa svim lokalnim samoupravama na području Pomoravlja, Resave i Levča. 

Ponosni smo što nastavljamo misiju informisanja i izveštavanja naših slavnih prethodnika od kojih smo učili, naročito u ovoj 2020.godini, u kojoj je nedeljnik ,,Novi put” navršio 75 godina, Radio Jagodina 58 godina i Televizija Jagodina 20 godina postojanja i uspešnog rada.

LJ. Vujić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .