Naslovna // Vesti // Naselje Ploča dobilo novi sportski teren u Jagodini

Naselje Ploča dobilo novi sportski teren u Jagodini

Sadrži novu podlogu, ogradu, dva gola za mali fudbal i koš, a projekat su realizovali Jagodinski sportski savez i Skupština grada

Foto: TV Kopernikus

Naselje Ploča u Jagodini dobilo je novi, moderni sportski teren, na kom će se svi zaljubljenici u sport moći da igraju košarku i mali fudbal. On je svečano otvoren protekle subote, a inicijativu da ovaj kraj grada dobije novo mesto za rekreativno bavljenje sportom pokrenuli su upravo mladi ljudi koji tu i žive.

-Ideja je nastala pre dve-tri godine kada smo shvatili da je potrebno novo mesto za okupljanje i sport. To je stvarno bilo potrebno ovom kraju, s obzirom na to da je ovde davno bio teren koji se urušio i koji ni na šta nije ličio. Ovaj novi je super, dobrog je kvaliteta i jako nam se sviđa sve ono što su uradili –rekao je Nikola Timotijević, stanovnik naselja.

Novom terenu posebno su se obradovali najmlađi stanovnici, koji su njegovu podlogu, golove i koš već prvog dana sa zadovoljstvom oprobali.

-Dao bih mu ocenu pet plus, zato što je najbolje mesto ikad. Najviše mi se sviđa koš, zato što treniram košarku –rekao je Andrej Malenović.

-Ekstra je, baš je dobar. Sviđa mi se to što ima sve za fudbal i košarku. Dolaziću ovde često –rekao je Nikola Krstić.

Teren je napravljen zahvaljujući angažovanju Jagodinskog sportskog saveza i Skupštine grada Jagodine na čelu sa predsednikom Draganom Markovićem Palmom, koji je u potpunosti podržao ovu ideju.

-Gledali smo da bude moderan, pa smo postavili novu, modernu podlogu. Ovaj teren ima mogućnosti i za košarku i za mali fudbal. Pozdravljamo inicijativu mladih ljudi, ne samo iz ovog dela grada. Pozivamo omladinu i iz drugih delova Jagodine da se uključe u društveni život. Oni su perspektiva ovog grada, a lokalna samouprava će svakako odgovoriti na njihove zahteve i doći da sagleda situaciju, kako bi učinili neka dobra dela –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

Na novootvorenom terenu fudbal i košarka rado će se trenirati, a sasvim je sigurno da će biti i omiljeno mesto za okupljanje i druženje mladih ljudi.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .