Naslovna // Vesti // Nove cene parkinga u Jagodini od 1. novembra

Nove cene parkinga u Jagodini od 1. novembra

Za sat vremena u prvoj zoni plaćaće se 50 dinara, a u tom delu prestaje da važi vremensko ograničenje. Drugi i svaki naredni sat koštaće 84 dinara. Cena celodnevne karte za parkiranje u drugoj zoni je 200 dinara. Plaćanje karata i produžetak njihovog važenja može se vršiti i na blagajni Javne garaže svakog dana od 7 do 21 sat

Foto: TV Kopernikus

Cene usluga parkinga u Jagodini nisu se menjale poslednjih 10 godina, a novi cenovnik stupio je na snagu od protekle srede, 1. novembra.

Iz uprave Parking servisa u Jagodini navode da će cena za parkiranje vozila u prvoj zoni biti 50 dinara, a novina je ta da prestaje važenje vremenskog ograničenja u prvoj zoni.

-Veliki broj korisinika je to tražio od nas jer je potrebno da se neko parkira duže od dva sata u prvoj zoni, što do sada nije bilo moguće. To sada može, s tim što smo cenom uticali da to parkiranje bude višesatno, da ne bude preterano u prvoj zoni. Prvi sat parkiranja u prvoj zoni je 50 dinara, a drugi i svaki naredni sat je 84 dinara. Parkiranje u javnoj garaži koja je u centru grada, u prvoj zoni, biće 50 dinara po satu, s tim što se tamo cena ne menja, što se tiče vremena zadržavanja. Na taj način želimo da privučemo korisnike da maksimalno koriste usluge parkiranja u garaži, jer je jeftinije. Što se tiče druge zone, cena parkiranja je 42 dinara po satu. Tu nema vremenskog ograničenja, a nije ga ni bilo. Novina je ta što smo uveli celodnevnu kartu za parkiranje u drugoj zoni. SMS poruka se šalje na broj 3594 i cena te karte je 200 dinara. Što se tiče mesečnih karata, promena je samo kod stanarskih mesečnih karata, koje su za prvu zonu 600 dinara, a za drugu zonu 450. Kod pravnih lica nismo menjali cene: za prvu zonu 1800, a za drugu 1440 dinara na mesečnom nivou, sa popustom od 10 posto za plaćanje šest meseci unapred i 20 posto za godinu dana –rekla je Milena Antić, direktorka Parking servisa u Jagodini.

Poslednjih nekoliko meseci u funkciji je i nova blagajna koja se nalazi na portirnici Javne garaže koja se nalazi u centru grada. Ona radi svakog dana od 7 do 21 sat, a na tom mestu može se vršiti uplata, kao i produžetak važenja karata. Lica koja nemaju ugovor sa Parking servisom u Jagodini, mogu ga sklopiti u kancelariji na drugom spratu koja se nalazi u ulici Knjeginje Milice 3, gde se takođe mogu vršiti uplate.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .