Naslovna // Vesti // Obeležena slava grada Jagodine – Petrovdan

Obeležena slava grada Jagodine – Petrovdan

Prošlogodišnji kolačar Nikola Radosavljević, predsednik Gradskog odbora „Srpske napredne stranke“ u Jagodini kolač za narednu godinu predao je Zoranu Gligorijeviću, predsedniku Gradskog odbora „Jedinstvene Srbije“ u Jagodini

Skromno, ali svečano: Proslava u sali Skupštine grada Jagodine

Slava grada Jagodine, Petrovdan, obeležena je u nedelju 12. jula u sali Skupštine grada Jagodine, na skromniji način nego što je to uobičajeno. Razlog tome je epidemija korona virusa koja i dalje vlada. S tim u vezi, tog dana poštovale su se sve propisane mere bezbednosti: nošenje maski i rukavica uz fizičku distancu i minimalan broj ljudi u zatvorenoj prostoriji.

Obeležavanje Gradske slave vodio je Milan Đorđević, sveštenik hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Jagodini. Dosadašnji kolačar Nikola Radosavljević, predsednik Gradskog odbora „Srpske napredne stranke“ u Jagodini kolač za narednu godinu predao je Zoranu Gligorijeviću, predsedniku Gradskog odbora „Jedinstvene Srbije“ u Jagodini:

-Ova godina biće upamćena po tome što smo na malo drugačiji način proslavili našu gradsku slavu. Borimo se protiv pandemije korona virusa i pred Bogom smo svi jednaki. Dobili smo veliko poverenje naših građana: kako na lokalu, tako i na republičkom nivou. Nadamo se da ćemo ispuniti sve što se očekuje od nas u budućem periodu. Zahvalio bih se svima koji su bili strpljivi, koji razmišljaju i koji su savesni u ovoj borbi da opstanu i da istraju u svemu što nas danas ovde snalazi –rekao je Radosavljević tom prilikom.

Predsednik Gradskog odbora „Jedinstvene Srbije“ u Jagodini Zoran Gligorijević istakao je da će i ubuduće raditi u interesu građana:

-Velika mi je čast što sam danas preuzeo kolač slave grada Jagodine. To je slava grada u kom sam ja rođen, gde sam proveo ceo radni vek i gde sve generacije moje porodice žive u ovom gradu. Takođe, kao lokal patriota, velika mi je čast što sam deo tima Dragana Markovića Palme koji sa svojim saradnicima i koalicionim partnerima veoma uspešno vodi grad poslednjih godina i maksimalno radi na unapređenju grada u svim segmentima. Siguran sam da će tako biti ubuduće, a neka nam u tome pomognu Bog i današnja slava –rekao je Gligorijević.

Grad Jagodina je za svoju slavu uzeo Petrovdan u znak prvog pominjanja Jagodine u jednom pisanom dokumentu. Reč je o pismu koje je 15. jula 1399. godine knjeginja Milica poslala Dubrovačkoj Republici, a u kom se prvi put pominje Jagodina. Petrovdan je inače i slava Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Jagodini, koja je osveštana 1899. godine i koja od tada Petrovdan obeležava kao slavu hrama.

D.M.

tagovi: , , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .