Naslovna // Vesti // Počela 19. sezona rada Gradskog klizališta u Jagodini

Počela 19. sezona rada Gradskog klizališta u Jagodini

Cena od 100 dinara za iznajmljivanje klizaljki i neograničeno vreme na ledu ostala je nepromenjena. Radno vreme je svakog dana od 9 do 21 čas, a klizalište će biti otvoreno i tokom novogodišnjih i božićnih praznika

Foto: TV Kopernikus

Nova, 19. po redu, sezona rada Gradskog klizališta u Jagodini, počela je zvanično proteklog petka, prvog decembarskog dana u ovoj godini.

Čini se da su najmlađi Jagodinci jedva čekali da Gradsko klizalište počne sa radom, s obzirom na to da je svečano otvaranje privuklo je veliki broj dece i mladih koji su sa radošću obuli klizaljke i spremno kročili na led. Mnogi od njih na ovo mesto dolaze svake godine tokom zimskih meseci, a ima i onih koji su tu prvi put. Zajedničko im je to što se svi do jednog lepo zabavljalju.

-Najviše mi se sviđa to što se ovde skupljamo sa drugarima i što klizamo. Ovde se opuštam. Svake godine dolazim i uvek učestvujem na takmičenju. Klizanju me je naučio moj brat Aleksa. Dolazili smo ovde još kad smo bili mali. On me je pridržavao, a tu su bili i deda i baba. Od tad svaki put sam dolazio. Mnogo mi se sviđa i baš je lepo -rekao je Andrej Dimitrijević.

-Meni se ovde najviše dopada atmosfera. Sam sam naučio da klizam pre možda sedam godina. Bio sam i na takmičenjima. Ovde je sjajno -rekao je Pavle Veličković.

-Brat me je naučio da klizam. Ovde na klizalištu je sve lepo. Deca ovde vole da dolaze kako bi se zabavljala sa svojim drugarima -rekla je Nikolina Rašić.

Foto: TV Kopernikus

Iz rukovodstva Gradskog klizališta izrazili su veliko zadovoljstvo što i posle toliko godina rada, ovo mesto u centru Jagodine izaziva veliko interesovanje kod dece i mladih.

-Zadovoljni smo kako je proteklo ovo prvo veče. Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo lepa sezona. Gradsko klizalište je otvoreno svakog dana od 9 do 21 čas, s tim što je od 9 do 12 časoa rezervisano za sve gradske i seoske osnovne škole, sve srednje škole i fakultete, uz obavezno prisustvo jednog od profesora. Od 12 do 21 čas je komercijalno klizaje uz kupljenu kartu. Cena je ista kao i prethodnih godina. Za 100 dinara deca dobijaju klizaljke i mogu neograničeno da budu na ledu. Punih 19 godina cena je nepromenjena. Napomenuo bih i da će Gradsko klizalište raditi i za vreme novogodišnjih i božićnih praznika –rekao je Ljubomir Krstić, rukovodilac Gradskog klizališta u Jagodini.

Nova sezona biće puna iznenađenja za sve klizače, kažu iz uprave Gradskog klizališta, a krajem i ove sezone, biće održano tradicionalno takmičenje u klizanju. Tada će mladi ljudi moći da pokažu svoje veštine na ledu, za šta će imati priliku da dobiju i vredne nagrade, čiji je darodavac Skupština grada Jagodine.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .