Naslovna // Vesti // Počelo uklanjanje divljih deponija u Jagodini

Počelo uklanjanje divljih deponija u Jagodini

Ovu akciju, Gradska uprava za zaštitu životne sredine i komunalne poslove sprovodi u saradnji sa preduzećima „Por Verner Veber“ i Javno-komunalnim preduzećima „Standard“ i „Uređenje i javno osvetljenje“. Svi građani koji zagađuju životnu sredinu na ovaj način biće evidentirani i upozoreni, kažu iz Gradske uprave

Foto: TV Kopernikus

Uklanjanje divljih deponija u gradu Jagodini i seoskim mesnim zajednicama počelo je danas. Najpre se počelo sa uređenjem putnog pravca Ribare – Kočino selo.

Grad Jagodina, kao jedan od vodećih turističkih centara u Srbiji, značajnu pažnju poklanja ekologiji i očuvanju životne sredine, a radi se o zajedničkoj akciji Gradske uprave za zaštitu životne sredine i komunalne poslove, preduzeća „Por Verner Veber“, Javno-komunalnog preduzeća „Standard“ i Javno-komunalnog preduzeća „Uređenje i javno osvetljenje“:

-Potpisan je ugovor sa kompanijom „Por Verner Veber“ još pre mnogo godina kada je sa radom počela i regionalna sanitarna deponija Gigoš, kao i reciklažni centar. Time je grad Jagodina jedan od prvih koji je sistematski počeo sa organizovanim skupljanjem i tretmanom komunalnog otpada sa ove divlje deponije. Na određenim lokacijama se izbacuje i taj komunalni i drugi otpad. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim onim građanima koji poštuju zakon i koji se savesno ponašaju. Na taj način šalju poruku svim nesavesnim ljudima kako se treba odgovorno ponašati prema životnoj sredini. Zahvaljujem se i ovim građanima koji nam dojavljuju za ove lokacije. Naše službe su na terenu i vodi se evidencija i lokalizacija svih smetlišta. Onda se pristupa sanaciji. Gradska uprava svim mogućim pravnim sredstvima se trudi da se ovaj problem što manje oseti i nadam se da ćemo to rešiti u što kraćem vremenskom roku –rekao je Aleksandar Radojević, savetnik Gradske uprave za zaštitu životne sredine i komunalne poslove.

Akcija će se sprovoditi i narednih dana u skladu sa vremenskim uslovima. Grad Jagodina uradiće sve kako bi se uklonile divlje deponije. Između ostalog biće pojačan i nadzor ekoloških inspektora kako bi nesavesni građani bili evidentirani, upozoreni, pa i kako bi bile preduzete sve zakonske mere.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .