Naslovna // Vesti // Predaja neregistrovanog oružja do 30. juna

Predaja neregistrovanog oružja do 30. juna

Na području Pomoravskog okruga, od 8.maja do sada predato je više od 2.100 komada vatrenog oružja, više od 92.000 municije različitog kalibra kao i više od 530 minsko eksplozivnih sredstava

Foto: TV Kopernikus

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji poseduju neregistrovano oružje, da iskoriste mogućnost i predaju oružje Policijskoj upravi ili policijskim stanicama najkasnije do 30.juna, rekao je načelnik Policijske uprave  u Jagodini Mladen Getić.

-Apelovao bih na građane da budu odgovorni i predaju sve vrste oružja, automatskog ili bilo kog drugog, minsko eksplozivne naprave, delove za oružje, kao i municiju. Građani mogu pored lične predaje oružja policiji, da kontaktiraju policijske stanice i pozovu policiju da dođu i preuzmu oružje bez dokazovanja porekla oružja, bez legitimisanja i bez krivično pravnih prekršaja odgovornosti. Takođe, građani, bez straha i odgovornosti, mogu oružje, koje im je ostalo u posedu nakon smrti vlasnika, da predaju policiji do 30.juna.  Na području Pomoravskog okruga, od 8.maja do danas predato je više od 2.100 komada vatrenog oružja, više od 92.000 municije različitog kalibra kao i više od 530 minsko eksplozivnih sredstava – rekao je Getić.

Oružje u nelegalnom posedu građani mogu do kraja juna, bez ikakvih posledica, da predaju policiji svakog dana od  7 do 19 časova.

J.L.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .