Naslovna // Vesti // Prijave za upis dece u jagodinske vrtiće do 1. aprila

Prijave za upis dece u jagodinske vrtiće do 1. aprila

Ono se vrši preko portala sajta euprava.gov.rs/vrtic ili preko sajta Predškolske ustanove „Pionir“. Cena vrtića u Jagodini od 3940 dinara ista je kao i prethodnih godina, a tu su i brojne pogodnosti po pitanju plaćanja

Foto: TV Kopernikus

Prijem prijava za upis dece u jagodinske vrtiće uveliko je u toku i trajaće sve do 1. aprila. Svi roditelji koji su zainteresovani da im dete, bilo da je jaslenog, vaspitnog ili predškolskog uzrasta, od septembra pohađa neki od vrtića Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini, već sada mogu popuniti prijavu.

-Prijave se popunjavaju isključivo elektronskim putem, preko sajta naše Predškolske ustanove „Pionir“ ili putem sajta euprava.gov.rs/vrtic. Tu se mogu popuniti prijave za sve vrtiće, pa i za vrtiće naše predškolske ustanove. Uključeno je svih osam objekata u gradu i svih 30 sela koliko su u ponudi, pa ćemo videti koliko ćemo seoskih grupa moći da otvorimo. To zavisi od toga koliko prijava bude stiglo za pripremne predškolske grupe na seoskom području. Već par godina unazad prijave se popunjavaju elektronskim putem. Mi smo oformili i službu za pomoć 2020. godine kada je sve to krenulo. Svaki roditelj može da dođe da mu se pomogne prilikom popunjavanja prijava. Nekada ne možete da se ulogujete, nekada je zbog gužve jer sada svi gradovi vrše upise, tako da sve nedoumice koje imaju mogu da reše sa nama –rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini.

Cena pohađanja vrtića na mesečnom nivou u Jagodini godinama unazad je ista: 3940 dinara po detetu, a Predškolska ustanova „Pionir“ nudi i brojne beneficije po tom pitanju. Ukoliko su sva tri deteta iz jedne porodice u vrtiću, treće ima mogućnost da ga pohađa besplatno. Za svakog predškolca, osnovna cena snižava se za 20 posto, a ima i popusta za sve porodice koje se nalaze na programu socijalne naplate.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .