Naslovna // Vesti // Radovi na izgradnji novog Centra za kulturu u Jagodini uveliko u toku

Radovi na izgradnji novog Centra za kulturu u Jagodini uveliko u toku

Nova sala imaće 615 mesta, velelepnu binu za izvođenje najzahtevnijih predstava i prostor za orkestar, a izgradnja ide još dva metra u visinu kako bi scenska kula izgledala onako kako je zamišljeno. Završetak radova očekuje se krajem sledeće godine

Foto: TV Kopernikus

Radovi na izgradnji novog Centra za kulturu u Jagodini uveliko su u toku. Kamen temeljac je postavljen u novembru prošle godine, ali je radove tokom ove godine usporila pandemija korona virusa. Ipak, radovi su nastavljeni i idu onako kako je planirano, na veliko zadovoljstvo direktora Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini Nebojše Petrovića:

-Radovi nisu ni prekidani. Naziru se oblici velelepnog objekta koji će Jagodina da dobije zahvaljujući lokalnoj samoupravi, koja je glavni investitor i Republici koja učestvuje manjim delom. Vidi se kako će izgledati naše gledalište, bina i prostor za orkestar. Moram da kažem da idemo još dva sprata  u visinu da bi sama scenska kula bila onakva kako je planirano i da bi zadovoljila sve tehničke mogućnosti. Kada bude bilo gotovo, ovo će biti najsavršeniji kulturni objekat po svim tehničkim specifikacijama što se Srbije tiče –rekao je Petrović.

Nova sala imaće 615 mesta uz mogućnost proširenja kapaciteta, a bina će biti pokretna. Petrović je istakao da će ona pružati tu mogućnost da se na njoj izvode i najzahtevnije predstave:

-Više nećemo imati problema kada treba da pozovemo neko pozorište da dođe sa svojom predstavom na „Dane komedije“. Mnogo puta smo imali problem kada dovedemo neko pozorište, a naša bina nije omogućavala da predstava bude izvedena na pravi način. Sa novom zgradom i svim tehničkim karakteristikama to više neće biti problem. Imaćemo najznačajnije koncerte, predstave i mjuzikle –rekao je direktor Centra za kulturu „Svetozar Marković“.

Zbog pandemije korona virusa, radovi su usporeni, te je došlo do produženja rokova za prvu fazu izvođenja radova. Radovi u prvoj fazi se polako privode kraju, posle toga sledi druga faza, a direktor je istakao da se nada da će kompletan Centar za kulturu biti gotov do kraja sledeće godine.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .