Naslovna // Vesti // Rekonstrukcija Gradskog skvera u Jagodini: Vrednost radova 90 miliona dinara

Rekonstrukcija Gradskog skvera u Jagodini: Vrednost radova 90 miliona dinara

,,Počeli smo sa rekonstrukcijom Skvera narodne omladine u površini od oko sedam hiljada kvadrata. Prva faza će biti oko 1700 kvadrata, vrednost radova ove faze je oko 40 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Jagodine”, rekao je Boba Tomić, direktor JP ,, Javno uređenje i osvetljenje”

Foto: TV Kopernikus

Gradski trg u Jagodini, koji nosi ime Skver narodne omladine je centralno mesto okupljanja Jagodinaca svih generacija već decenijama. Na njihovo veliko zadovoljstvo ovih dana je počela kompletna rekonstrukcija gradskog trga.

-Počeli smo sa rekonstrukcijom Skvera narodne omladine u površini od oko sedam hiljada kvadrata. Prva faza će biti oko 1700 kvadrata, vrednost radova ove faze je oko 40 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Jagodine. Stručni nadzor će vršiti Javno preduzeće ,,Javno uređenje i osvetljenje”, koje je uradilo i kompletnu građevinsku dokumentaciju. Radovi će trajati, kada je u pitanju prva faza, šezdeset dana. Tom fazom su predviđeni radovi u okviru kojih će biti urađena cela nagazna površina od granita, zatim uređenje javnog osvetljenja, odnosno njegova obnova i zelenilo. Zadržali smo uglavnom osnovne konture celog trga, koje su bile i ranije. S tim što obrada podrazumeva podlogu od kamena, od granita, i kao što sam rekao novo javno osvetljenje i zelenilo. Biće i novih sadržaja koji se tiču higijene, klupa, uz napomenu da će biti i pametnih klupa, znači biće urađeno sve ono što podrazumeva ovakvu vrstu radova. Što se tiče pametnih klupa, mislili smo tu na mlađe generacije da im omogućimo punjenje mobilnih telefona, dostupan pristup informacijama s interneta i plan grada -rekao je direktor Javnog preduzeća ,,Javno uređenje i osvetljenje” Boba Tomić.

Kao što je već napomenuto, prva faza rekonstrukcije gradskog trga u Jagodini trajaće šezdeset dana, vrednost radova ove faze iznosi oko 40 miliona dinara, dok će ukupna vrednost celokupne rekonstrukcije iznositi 90 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada.

LJ.V.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .