Naslovna // Vesti // Sahranjeni mladici koje je ubio i zapalio zandarm

Sahranjeni mladici koje je ubio i zapalio zandarm

Srdjan Tomić (28) i Aleksandar Nedeljković (29) iz Jagodine, koje je osumnjičeni pripadnik Žandarmerije Aleksandar Krstić (33) najpre ubio, a potom zapalio u automobilu, sahranjeni su juče na jagodinskom groblju.

U povorkama koje su ispratile Tomića i Nedeljkovića bilo je više stotina ljudi medju kojima porodica, rodbina, prijatelji, od kojih je dosta došlo i iz inostranstva, iz Švajcarske i Švedske gde rade članovi porodice ubijenih.

Prijatelji Srdjana Tomića su se od njega oprostili oproštajnim pismom koje je pročitao njegov prijatelj koji živi u Švajcarskoj Rajko Djordjević.
,,Velika je čast bila poznavati Srdjana Tomića. Tolika ljudskost u jednom čoveku danas je retkost, on je imao najtopliji omeh, a njegov smisao za humor ostaće zauvek u našim sećanjima. Divno je bilo imati te za sina, brata, druga, ljubav…. Ostaćes sa nama druže, a deo nas zauvek odlazi sa tobom…., pisalo je u oproštajnom pismu.

Tela Aleksandra Nedeljkovića i Srdjana Tomića pronadjena su u potpuno izgorelom automobilu ,,audi TT“ u ponedeljak ujutro na poljskom putu u selu Ratković kod Rekovca. Policija je iste večeri privela pripadnika Žandarmerije u Kraljevu Aleksandra Krstića iz Kragujevca pod sumnjom da je 14. jula ubio i zapalio mladiće. Krstić je policiji priznao zločin, ali se kod istražnog sudije Višeg suda u Kraljevu branio ćutanjem.

Policija je, zbog sumnje da su mu pomogli u zločinu, uhapsila njegovog prijatelja Gorana Dabića i Krstićevu nevenčanu suprugu Ivanu Radivojević. Sumnja se da je Dabić bio u vozilu sa Krstićem tokom izvršenja krivičnog dela u selu Zakute kod Kraljeva. Oni su, kako se sumnja, nakon što ih je Krstić ubio hicima iz pištolja u potiljak, prebacili tela na zadnje sedište i odvezli se do Ratkovića gde su auto zapalili. Ivana Radivojević se sumnjiči da je donela šatorsko krilo kojim su pokrili tela i išla dzipom ispred njih kako bi ih obavestila ukoliko primeti policiju. Nakon što su zapalili auto svo troje su se odvezli kod Radivojevićeve gde su svoju garderobu sa tragovima krvi zapalili u peći.

J. Zdravković
foto: Kurir

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .