Naslovna // Vesti // U toku dezinfekcija većih javnih površina u Jagodini

U toku dezinfekcija većih javnih površina u Jagodini

Ona se vrši za vreme trajanja policijskog časa, a koristi se natrijum hipohlorit, sredstvo koje se, prema rečima direktora JKP „Standard“ Dragana Lukića, pokazalo kao najdelotvornije u svim zemljama koje su pogođene trenutnom situacijom

Dezinfikuju se ulice i u gradu, ali po okolnim selima

Dezinfekcija svih većih javnih površina, kako u gradu Jagodina, tako i u okolnim selima, uveliko je u toku. Ona se vrši po nalogu Gradskog štaba za vanredne situacije koji je naredio Javno-komunalnom preduzeću „Standard“ da obezbedi dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava i to pre svega natrijum hipohlorita, kao i to da redovno preduzima aktivnosti shodno merama Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja naše zemlje:

-Angažovali smo tri cisterne i oko dvadesetak radnika. Koristi se natrijum hipohlorit, sredstvo koje se u ovoj situaciji širom sveta pokazalo kao najdelotvornije. Naši radnici su angažovani 24 časa dnevno i pojačali smo broj ljudi kada je održavanje higijene na javnim površinama u pitanju. Dezinfikujemo grad, a počeli smo i sa selima. Najintenzivnije ćemo raditi u noćnim satima da se ne bi nešto odvijalo u negativnom pravcu. Pošto smo zaduženi za vodu, možemo reći da je ona ispravna i 250 litara ide prema gradu –rekao je direktor JKP „Standard“ Dragan Lukić i tom prilikom zamolio sve ljude da poštuju instrukcije nadležnih organa.

Dezinfekcija će se vršiti i u zavisnosti od vremenskih uslova isključivo u terminu kada vlada zabrana kretanja građana. Radnici ovog preduzeća inače svakodnevno asepsolom vrše dezinfekciju svih manjih gradskih površina.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .