Naslovna // Društvo // Aktivnosti jagodinske Gimnazije posle vanrednog stanja: Zadovoljni smo angažovanjem učenika

Aktivnosti jagodinske Gimnazije posle vanrednog stanja: Zadovoljni smo angažovanjem učenika

Svi maturanti koji žele da poprave ocene to mogu da urade prvog, drugog i trećeg juna. Maturski ispit za učenike završnog razreda biće održan četvrog, petog i šestog juna

Nastava putem interneta, koja se u svim obrazovnim ustanovama širom Srbije odvijala zbog pandemije korona virusa, biće završena u petak, 29. maja. Direktor jagodinske Gimnazije “Svetozar Marković” Miroslav Veljković istakao je da je zadovoljan angažovanjem učenika u ovom periodu:

-Svi učenici četvrtog razreda imaće priliku da prvog, drugog i trećeg juna poprave ocene ukoliko to žele. Dobili smo preporuku Ministarstva da to radimo samo u izuzetnim slučajevima, da ne bi bilo previše dece i profesora u istim prostorijama. Maturski ispit za učenike četvrtog razreda biće održan četvrtog, petog i šestog juna, a od osmog do 19. juna biće organizovana mogućnost popravke ocena za učenika prvog, drugog i trećeg razreda. I popravka ocena će se vršiti putem interneta, osim u izuzetnim slučajevima, jer postoji mogućnost da neko nema telefon ili internet. Mislim da nećemo imati nikakvih problema –rekao je Veljković.

Prijavljivanje za dva specijalizovana odeljenja, filološko i odeljenje informacionih tehnologija, nedavno je završeno. Filološko odeljenje će ove godine imati 24 učenika i prijemni ispit za ovo ovaj smer će biti održan 12. juna. Odeljenje informacionih tehnologija ove godine primiće 20 učenika, koji će prijemni ispit za ovaj smer polagati 10. juna:

-Reforma Gimnazije je krenula ubrzanim tokom i naša škola se potrudila da krene njima u susret. Filološki smer kod nas postoji već 12 godina, dok će ovo biti četvrta godina postojanja IT smera. Mi smo jedina škola u Pomoravlju sa filološkim smerom. Imamo đake iz svih opština. Nije potrebno naglašavati koliko je danas bitan jezik i poznavanje informacionih tehnologija za bilo koji posao, ali i samu budućnost –napomenuo je Veljković.

Završetak školovanja mnogi pamte po maturskoj večeri. Veljković smatra da će se, uprkos trenutnoj situaciji, stvoriti uslovi za organizovanje ove večeri koja je za mlade ljude veoma značajna:

-Pošto vidimo da mere popuštaju i da će od 15. juna biti dozvoljene proslave i veselja, ne vidim razloga zašto ne bi bilo ni maturske večeri, iako ona nema nikakav formalni značaj. U ovom životnom dobu, njima je značajno da ovu školsku godnu završe na najbolji, srećan i zadovoljan način –istakao je direktor jagodinske Gimnazije.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .