Naslovna // Društvo // Aktuelnosti na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

Aktuelnosti na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

Ove godine, Fakultet upisuje 210 studenata na tri smera. Probni prijemni ispit biće održan 13. juna putem internet platforme „Moodle“, a prijave za upis će moći da se vrši i od kuće, slanjem skeniranih dokumenata putem interneta

Od prvog juna krećemo punim kapacitetima, rekla je dekanica

Nastava putem interneta za studente Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini polako se bliži kraju. Zbog vanrednog stanja koje je izazvano pandemijom korona virusa, vrtići i predškolske ustanove, inače mesta gde njihovi studenti izvode praktičan deo nastave i vežbe, bile su zatvorene ili u drugačijem režimu rada. Do kraja maja meseca, nastava putem interneta će biti završena, a prof. dr Violeta Jovanović, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, zadovoljna je kako su se snašli u ovim vanrednim okolnostima:

-Mi smo u prvi plan stavili zdravlje naših studenta, ali i zaposlenih: kako profesora tako i onih koji tu rade van nastave. Radimo, ali sa smanjenim kapacitetima. Od danas se krenulo sa nadoknadom martovskog ispitnog roka, dok će se sve ostale aktivnosti odvijati od prvog juna do kraja jula meseca. Epidemiolozi su za taj period najavili manju cirkulaciju virusa. Brinemo o našim studentima koji moraju da dođu međugradskim prevozom iz više krajeva naše zemlje, tako da se nadam da ćemo sa manje tenzije moći da održimo aprilski, junski i julski rok koji će trajati do kraja jula meseca –rekla je Jovanović.

Pripremna nastava za buduće studente je trebalo da bude organizovana uživo, kao i prethodnih godina. Međutim, kako je virus poremetio sve planove, ona se odvijala putem interneta još od marta meseca. Prema rečima dekanice, nikada nije bilo više prijavljenih kandidata:

Prof. dr Violeta Jovanović, dekanica Fakuleta pedagoških nauka u Jagodini

-Očigledno je da ova forma budućim studentima koji putuju više odgovarala i to se uspešno završilo. Ovim putem, pozivam sve kandidate koji žele da se oprobaju i da eventualno upišu fakultet, da 13. juna, putem internet platforme „Moodle“, obave probni prijemni ispit koji se sastoji iz dva segmenta: osnovne pismenosti i razumevanja pročitanog. Sve dodatne informacije mogu se naći na našem zvaničnom veb sajtu –napomenula je dekanica.

Prijave za upis na Fakultet od ove godine moći će da se vrše i putem interneta. Ova obrazovna ustanova ove godine upisuje 210 studenata na tri studijska programa: učitelj, vaspitač i vaspitač u predškolskim ustanovama, a informacije o načinu upisa i terminima koji služe za to se nalaze na sajtu fakulteta. Budući studenti to mogu uraditi i dolaskom na fakultet i donošenjem potrebnih dokuemanata, ali i slanjem skenirane dokumentacije putem mejla, koja će prema rečima dekanice Violete Jovanović, biti u potpunosti ravnopravna sa prijavama koje stižu fizičkim putem.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .