Naslovna // Društvo // Briga o starima na prvom mestu

Briga o starima na prvom mestu

 

 

U Gerontološkom centru se ceo oktobar obeležava kao meseca solidarnosti sa starim ljudima

Međunarodni dan starih obeležen je u Gerontološkom centru u Jagodini prigodnim kulturno umetničkim programom za kosrisnike ove ustanove.

Međunarodni dan starih je prilika da se ukaže na probleme sa kojima se suočava starija populacija ali i da se pokaže pozitivna slika starenja kroz primere dobre prakse. Klub penzionera pripremio je i ovoga puta kulturno umetnički program – horski nastup i folklor za korisnike Gerontološkog centra.

Ovakve manifestacije prilika su da se korisnici doma druže, ali i pokažu da život u trećem dobu može biti kvalitetan. U Gerontološkom centru se ceo oktobar obeležava kao meseca solidarnosti sa starim ljudima.

-Ceo oktobar veoma dinamičan u aktivan u Gerontološkom centru. Prve nedelja oktobra se obeležava kao Dečija nedelja tako da nam dolaze deca iz vrtića i osnovnih škola. Oni pripremaju priredbe za naše korisnike. Organizovaćemo i izlete za korisnike. Sve to što organizujemo njima mnogo znači, a mi se trudimo da im boravak u domu učinimo lepšim i dinamičnijim – rekao je direktor Gerontološkog centra u Jagodini Milan Stojanović.

Gerontološki centar veliku pažnju pridaje stručnom radu sa korisnicima a velika pažnja se posvećuje i organizovanju kvalitetnog društvenog života korisnika. Kapacitet ovog doma je 270 mesta i gotovo uvek su sva mesta popunjena.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .