Naslovna // Društvo // Crveni krst održao akciju “Bezbednost dece u saobraćaju” u Jagodini

Crveni krst održao akciju “Bezbednost dece u saobraćaju” u Jagodini

Edukovano je više od 700 prvaka u jagodinskim školama. Akcija je sprovedena u saradnji sa pripadnicima saobraćajne policije grada Jagodine

Foto: Crveni krst grada Jagodine

Crveni krst grada Jagodine, u saradnji sa saobraćajnom policijom ovog grada, održao je ovih dana akciju pod nazivom „Bezbednost dece u saobraćaju“.

Tim povodom, volonteri i stručna lica obišli su 11 škola i edukovali više od 700 prvaka, a govorili su im o tome kako da se kreću od kuće do škole i nazad. Prema rečima uprave jagodinskog Crvenog krsta, cilj ove akcije je da se deca nauče kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju.

-Deca su najugrožnijana početku školske godine, jer su prethodno imala višemesečni raspust, a neki polaze u školu prvi put. Zbog svega navedenog, akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“ ima za ciljnu grupu đake nižih razreda osnovnih škola, a to su prvenstveno učenici prvog razreda –navode iz uprave jagodinskog Crvenog krsta.

Oni su takođe istakli da je akcija uspešno realizovana na obostrano zadovoljstvo, ali i da će slične akcije namenjene najmlađima i dalje sprovoditi u periodu pred njima.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .