Naslovna // Društvo // “Dan koji poklanjam drugima”: Srednjoškolci darivali korisnike Centra “Sveti Trifun” u Jagodini

“Dan koji poklanjam drugima”: Srednjoškolci darivali korisnike Centra “Sveti Trifun” u Jagodini

„Osećaj zajedništva i vršnjačka podrška su od velikog značaja. To treba praktikovati tokom cele godine“ rekla je Olgica Tanasković, psilolog u ovoj obrazovnoj ustanovi

Foto: TV Kopernikus

Srednja medicinska škola „Milutin Milanković“ u Jagodini svake godine pred novogodišnje praznike organizuje akciju pod nazivom „Dan koji poklanjam drugima“. U četvrtak, 29. decembra, svoje vreme, ali i novogodišnje paketiće, učenički parlament ove škole poklonio je deci i omladini sa smetnjama u razvoju u Dnevnom boravku „Sveti Trifun“ u Jagodini.

-Nama je direktorka predložila da možemo da napravimo humanitarnu akciju „Dan koji poklanjam drugima“. Drago mi je što sam kao deo učeničkog parlamenta uspela da napravim neku malu promenu. Sve što smo imali da darujemo smo dali i uspeli smo nekome da ulepšamo dan. Svi se osećamo bolje zbog toga. Donirali smo dosta stvari za higijenu, igračaka, garderobe, slatkiša, grickalica i svega onoga što bi moglo da im ulepša dan –rekla je Anđela Aleksić, učenica treće godine opšteg smera Srednje medicinske škole „Milutin Milanković“ u Jagodini.
Iz škole „Milutin Milanković“, koja je za ovu priliku pripremila 23 paketića, istakli su da je cilj ove akcije promocija humanih vrednosti među učenicima, kao i to da je vršnjačka podrška od velikog značaja.

-Taj osećaj zajedništva je jako važan i treba ga praktikovati tokom cele godine. Poklon može biti zagrljaj, topla reč, razgovor i dan koji možete posvetiti nekome kao što su i učenici Srednje medicinske škole „Milutin Milanković“ posvetili dan ovoj deci –rekla je Olgica Tanasković, psiholog u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Iz Dnevnog boravka „Sveti Trifun“ izrazili su veliko zadovoljstvo što su se učenici ove škole setili njihovih korisnika u vreme praznika.

-Meni je jako drago što smo obnovili saradnju sa Srednjom medicinskom školom „Milutin Milanković“ zato što smo i ranijih godina imali sličnu saradnju. Deca su vrlo rado prihvatila paketiće koje su đaci doneli, a mi prigodnom svečanošću obeležavamo taj dan. Posle toga sledi dodela paketića kojima se naša deca mnogo raduju –rekla je Svetlana Ćirić, defektolog u Dnevnom boravku za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Sveti Trifun“ u Jagodini.

Posle priredbe za goste, usledilo je i zajedničko fotografisanje – kao uspomena na dan koji je bio ispunjem pažnjom, ljubavlju i lepim raspoloženjem.  

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .