Naslovna // Društvo // Epidemiološka situacija na FPN u Jagodini: Dva studenta zaražena

Epidemiološka situacija na FPN u Jagodini: Dva studenta zaražena

“Ovaj kombinovani način rada dao je rezultate. Zdravlje naših studenata, njihovih porodica i naših zaposlenih je na prvom mestu” rekla je prof. dr Violeta Jovanović, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini

Izvođenje nastave putem interneta: Foto TV Kopernikus

Od prvog dana nove studentske godine, na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini striktno se poštuju sve mere zaštite kada je u pitanju pandemija korona virusa. Zaposleni i studenti maksimalno vode računa o bezbednosti, a nastava se izvodi uglavnom putem interneta. Ovaj Fakultet je dugo bio bez ijednog studenta ili zaposlenog pozitivnog na kovid. Prema poslednjim informacijama, dva studenta su zaražena koronom, što nije veliki broj s obzirom na to da ova obrazovna ustanova ima 1350 studenata. Prof. dr Violeta Jovanović, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, izjavila je da je ovakav način rada dao rezultate:

-Mi smo od početka stavili život i zdravlje naših studenata na prvo mesto. Oni nisu naši klijenti, oni su naši partneri na zajedničkom poslu. To su naša deca o kojoj mi brinemo. Svaki život je bitan i uspeli smo da sačuvamo zdravlje naših studenata, ali i njihovih porodica, kao i zaposlenih kod nas na Fakultetu. Ovaj kombinovani način rada i te kako je dao rezultate. To se vidi sada tokom ispunjavanja predispitnih obaveza, ali najviše po rezultatima upisa. Mi ove godine imamo bolji upis na svim osnovnim i master studentskim programima. Pripremna nastava išla je putem interneta, isto tako i naš probni prijemni ispit. To pokazuje da je Fakultet je i dalje u žiži interesovanja svih onih mladih ljudi koji žele da se bave zanimanjima za koje mi osposobljavamo na ovom Fakultetu –istakla je Jovanović.

Iz ove obrazovne ustanove ističu da će do daljeg nastaviti sa ovakvim načinom rada, koji se, po svemu sudeći, pokazao kao izuzetno efektan i kvalitetan.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .