Naslovna // Društvo // Gimnazija “Svetozar Marković” dobila “PASCH” plaketu Ambasade Nemačke u Beogradu

Gimnazija “Svetozar Marković” dobila “PASCH” plaketu Ambasade Nemačke u Beogradu

Ova srednja škola jedna je od 36 u Srbiji koje su dobile ovo prizanje, a jedina je u Šumadiji i Pomoravlju koja se njime može podičiti. Prva je i škola u Srbiji koja ga je dobila, zahvaljujući visokom proseku

Migel Valterajt uručuje plaketu Miroslavu Veljkoviću: Foto TV Kopernikus

Zahvaljujući predanom radu, visokim rezultatima, ali i polaganju DSD ispita za nemačku jezičku diplomu koje je već 12 godina besplatno za sve učenike, Gimnazija „Svetozar Marković“ u Jagodini dobila je proteklog ponedeljka prestižnu „PAŠ“ plaketu od strane Amabsade Nemačke u Beogradu.

Nagrada je direktoru jagodinske Gimnazije Miroslavu Veljkoviću uručena na svečanosti u holu ove škole. Na ovaj način škola je postala partner Savezne Republike Nemačke u projektu „Škole – partneri budućnosti“.

-Nemački jezik je drugi najpopularnij strani izborni jezik i to nas jako raduje. Rezultati jagodinske gimnazije su odlični i došli smo da im se zahvalimo na tome. Nadamo se da će se povećati broj učenika koji uče nemački jezik i da će ih biti još više sa ovakvim izvanrednim rezultatima –rekao je Migel Valterajt, prvi sekretar atašea za kulturu u Ambasadi Nemačke u Beogradu.

Gimnazija „Svetozar Marković“ u Jagodini jedna je od 36 škola u Srbiji koje su dobile ovo priznanje, a zahvaljujući najvišem proseku od svih obrazovnih ustanova, prvo ga je dobila škola u Jagodini. Takođe, Gimnazija „Svetozar Marković“ jedina je u Šumadiji i Pomoravlju koja je dobila „PAŠ“ plaketu. Iz škole su zbog ovoga izrazili veliko zadovoljstvo.

-Tu nam se otvara mogućnost za razmenu učenika i profesora. Svake godine dobijamo nastavni materijal, knjige, časopise, filmove i sve što je neophodno za osavremenjivanje nastave. Osim toga, zahvaljujući podršci sa nemačke strane, mi smo u potpunosti opremili naš kabinet nemačkog jezika. Možemo reći da je ovo zaista veliki korak što smo ušli u tu zajednicu „Pasch“ škola –rekla je Margareta Tojić, profesorka nemačkog jezika u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Svečanom uručivanju plakete u Jagodini prisustvovali su i Birgit Šojrer, stručni savetnik za nemački jezik u Centrali za školstvo u inostranstvu i saradnik u ambasadi Janik Jesilkoc. Događaju su prisustvovali i profesori i učenici škole, a svi zajedno imali su priliku da pogledaju promotivni film o radu škole, kao i da uživaju u muzičkom programu.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .