Naslovna // Društvo // Humanitarna prodaja knjiga: Za decu iz Jagodine prikupljeno 30 hiljada dinara

Humanitarna prodaja knjiga: Za decu iz Jagodine prikupljeno 30 hiljada dinara

Akciju su zajedničkim snagama organizovali Udruženje kolekcionara Jagodine i Udruženje iz Zemuna „Knjiga za SMS – Budi human“

Udruženje kolekcionara grada Jagodine, u saradnji sa Udruženjem iz Zemuna „Knjiga za SMS – Budi human“, organizovalo je nedavno humanitarnu akciju prodaje knjiga u centru Jagodine.

Tokom akcije, prodavali su se naslovi različitih pisaca i žanrova, a svako ko je želeo da kupi knjigu, umesto određene svote novca, mogao je da ubaci u namensku kutiju onoliko koliko je bio u mogućnosti. Tako je za obelele sugrađane Jovanu Stefanović, Kostu Dimitrijevića i Andreja Milosavljevića, prikupljeno 31.510 dinara.

-Apelujem na sve one koji mogu da pomognu, jer naše malo može biti mnogo za nekoga. Izuzetno smo zadovoljni odzivom naroda. Prodaju se dobri naslovi, kao i dečje knjige i enciklopedijska izdanja. Imamo zaista lepe knjige, a imamo dovoljno za još jednu prodaju koju ćemo uraditi –rekao je Milorad Ilić, sekretar Udruženja kolekcionara grada Jagodine.

Svi oni koji se tog dana nisu našli u centru Jagodine, svakako i dalje mogu pomoći na nekoliko načina. To mogu uraditi slanjem SMS poruka sa sadržajem: 1261 za Andreja, 1214 za Kostu i 1238 za Jovanu na broj 3030 ili uplatom novca na dinarske i devizne račune koji se mogu pronaći na sajtu budihuman.rs. 

Udruženje kolekcionara grada Jagodine obnovljeno je 2019. godine i danas ima više od 60 članova. Do sada je održalo dva veoma uspešna sajma, a bavi i humanitarnim akcijama.

D.M.


tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .