Naslovna // Društvo // Jagodinci dočekali pravoslavnu Novu godinu uz Kikija Lesendrića i “Pilote”

Jagodinci dočekali pravoslavnu Novu godinu uz Kikija Lesendrića i “Pilote”

Muzički događaj održan je u sklopu manifestacije „Jagodinska novogodišnja čarolija“, čiji su organizatori Kulturni centar „Svetozar Marković“ i Jagodinski sportski savez. Njen pokrovitelj je Skupština grada Jagodine

Foto: TV Kopernikus

Pravoslavna Nova 2023. godina, na gradskom trgu u Jagodini, dočekana je proteklog petka uz spektakularni koncert Kikija Lesendrića i grupe „Piloti“.

Ovo nije bio njihov prvi nastup u Jagodini, a frontmen sastava Zoran Kiki Lesendrić pre početka koncerta istakao je da iz ovog grada grupa uvek nosi odlične utiske.

-Utisci su do sda uvek bili super. Svirali smo i leti i zimi, a jednom i na jesen u Centru za kulturu. U proteklih 10 godina, Jagodina je grad u kom smo dobrodošli. Večeras dajemo sve od sebe. Stvarno je lep grad i uvek volim da dođem ovde. Ima dosta da se vidi i obiđe. Što se želja u Novoj godini tiče, uvek nam treba zdravlja i sreće. Ako smo složni, onda mislim da smo nepobedivi –rekao je muzičar.

Foto: TV Kopernikus

Posetioci su imali priliku da uživaju u pravom muzičkom vremeplovu. Poznati sastav svirao je legendarne brže i sporije stvari poput „Svet je lep kada sanjamo“, „Uvek te đavo nađe lakše nego ja“, „Neverna si“, „Te noći kad smo se potukli zbog nje“, kao i obrade pesama svojih kolega, a predstavljene su i kompozicije sa najnovijeg albuma „Mali tragovi na nebu“ koji je izašao pre par meseci. Publika je horski pevala poznate pesme, a prisutni su bili ljudi različitih starosnih generacija: od onih koji su odrasli uz njihove pesme, pa sve do onih mlađih koji su se tek nedavno upoznali sa njihovim stvaralaštvom. Njihovi utisci su bili i više nego pozitivni.

-Ovo je fenomenalno. Ja sam došao iz Beograda ovde i vatromet je bio top. Muzika je super, tako da sve pohvale –rekao je jedan mladi posetilac.

-Svaka čast. Prelepo je, ali koliko vidim, ne samo meni. Ja sam malo starija, ali ovo je moja generacija. Divno je zaista –rekla je jedna gospođa iz publike.

Foto: TV Kopernikus

Pravoslavna Nova godina dočekana je uz odbrojavanje i tradicionalni višeminutni, raznobojni ponoćni vatromet, posle čega je koncert nastavljen u odličnoj atmosferi. Prisutni su, a naročito oni mlađi, kamerama svojih mobilnih telefona beležili čaroliju na nebu i delili je na društvenim mrežama, a na nju nije ostao imun ni sam pevač.

-Ovo je najduži vatromet na svetu. Po mnogo čemu je specifičan –rekao je frontmen „Pilota“ sa osmehom.

Treba napomenuti i da je Gradsko klizalište radilo tokom cele večeri, a da je na njemu i tokom trajanja koncerta bilo posetilaca. Organizatori „Jagodinske novogodišnje čarolije“ su Kulturni centar „Svetozar Marković“ i Jagodinski sportski savez, dok je pokrovitelj Skupština grada Jagodine.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .