Naslovna // Društvo // Još jedna sjajna generacija svršenih osmaka

Još jedna sjajna generacija svršenih osmaka

 

Treću godinu za redom Osnovna škola ,,17.oktobar” u Кulturnom centru ,,Svetozar Marković” u Jagodini organizovala je prošle srede svečani roditeljski sastanak za buduće srednjoškolce i njihove roditelje.
Tom prilikom su učenicima koji se opraštaju od osnovne škole uručene Vukove diplome, svedočanstva i nagrade za značajna dostignuća na raznim takmičenjima.
Prema rečima direktorke ove škole Biljane Milanović, ispraćena je još jedna sjajna generacija učenika.
-Mi se ovoga puta svečano rastajemo od naših učenika osmog razreda, upravo na onaj način, na koji smo se i sastali kad su 2009.godine krenuli u prvi razred, i kad je isto ovde organizovan svečani prijem prvaka.Već treću godinu za redom, tako ih i ispraćamo, svečano. Cela generacija je tu sa roditeljima, prikazana je retrospektiva njihovog školaovanja sa fotografijama, začinjena poezijom Miroslava Mike Antića, prosto da se nečega prisete i da svemu dodamo jedan svečan ton. Ovo je jedna generacija koja daje nadu u svetlu budućnost, to su sjajna deca, jedna zaista sjajna generacija, tako da smo vrlo zadovoljni”, zaključila je direktorka Milanović.

Veliku zahvalnost direktorki i nastavnicima za maksimalnu podršku tokom svih osam godina školovanja, izrazio je u ime svoje generacije predsednik Đačkog parlamenta Dragan Marković.
-U ime cele generacije i svih nas osmaka, želim da vam se zahvalim što ste nam bili i velika podrška i pravi prijatelji. Hvala vam na svemu”, rekao je Marković.
Ova generacija učenika od osnovne škole se oprostila pesmom Đorđa Balaševića ,,Neki novi klinci”. Nama jedino preostaje da svršenim osmacima ove škole poželimo svu sreću i uspeh u nastavku školaovanja.

LJ.V.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .