Naslovna // Društvo // Koncert za jagodinske predškolce: Oproštaj od vrtića uz muziku, vatromet i balone

Koncert za jagodinske predškolce: Oproštaj od vrtića uz muziku, vatromet i balone

Poznate dečje pesme za više stotina mališana izvela je poznata kantautorka Mari Mari. Događaj su dodatno upotpunili žongler Đole, kao i animatori u kostimima crtanih junaka

Foto: TV Kopernikus

Predškolska ustanova “Pionir” u Jagodini odlučila je da se ove godine na malo drugačiji način oprosti od svojih polaznika: kako iz gradskih, tako i onih iz seoskih grupa. Umesto tradicionalne priredbe, u kojoj mališani učestvuju sa svojim tačkama, rukovodstvo ove ustanove odlučilo je da, u ambijentu Izletišta “Potok”, za svu decu priredi pravi muzičko-scenski spektakl.

-Cela ova situacija nas je navela da budemo kreativni i da smislimo novi način da se od naših dragih predškolaca oprostimo, pa je prvi put organizovana jedna ovakva manifestacija. Nadamo se da će zaživeti i postati tradicija, jer mi sve što je novo i dobro, tako i usvajamo. Trudimo se da ne pokazujemo emocije, jer smo se već zvanično rastali, ali to je ipak nemoguće. Želimo im sreću i uspeh u školovanju, jer napuštaju jedno bezbrižno doba u vrtiću i kreću u neke ozbiljnije vode –rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove “Pionir” u Jagodini.

Foto: TV Kopernikus

Deca su imala priliku da uživaju u specijalnom nastupu poznate kantautorke Mari Mari. Svojim izvođenjem svima dobro poznatih pesama, poznata umetnica oduševila je mališane.

-S obzirom na to da ja radim sa decom i pišem za njih, logična je ova naša saradnja. Zadovoljstvo mi je da gostujem kod vas u Jagodini u ovom predivnom prostoru sa ovom predivnom omladinom. Deca su najbolja publika. Moram da kažem da sam blagoslovena što radim sa decom i što tu njihovu energiju, ljubav i pamet koristim. Ne uče samo oni od mene, već i mi mnogo učimo od njih. Najvažnije je da zadržimo tu radost i tu čistotu –rekla je kantautorka.

Sastavni deo manifestacije, bio je i nastup žonglera Đoleta čije su akrobacije izazvale burne aplauze, a događaj su dodatno ulepšali animatori u kostimima poznatih crtanih junaka. Priređen je i vatromet, a na samom kraju deca su puštanjem balona, simbolično zatvorila jedno poglavlje svojih života.

Veliku podršku Predškolskoj ustanovi “Pionir” u realizaciji ovog završnog koncerta pružiil su Centar za kulturu “Svetozar Marković” I Skupština grada Jagodine.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .