Naslovna // Društvo // Mališani PU “Pionir” otputovali na zimovanje

Mališani PU “Pionir” otputovali na zimovanje

Povratak 140 mališana u Jagodinu, koliko ih krenulo, očekuje se 17. januara

Mališani su bili vidno uzbuđeni zbog polaska na zimovanje

Oko 140 mališana Predškolske ustanove „Pionir“ iz Jagodine otputovalo je u petak 10. januara na zimovanje, koje se ove godine realizuje na Divčibarima. Radi se o tradicionalnoj aktivnosti za koju svake godine vlada veliko interesovanje:

-Deca vole zimovanje i roditelji to podržavaju. Posle četiri godine, na inicijativu roditelja, promenili smo lokaciju. Tamo će deca biti u drugom tretmanu, pod stalnim nadzorom vaspitača i medicinskih sestara –rekla je Violeta Nikolić, direktorka PU „Pionir“, koja ime je tom prilikom poželela srećan put.

Svi koji su u pratnji mališana na zimovanju učiniće sve da im svaki dan bude zabavan:

-Veliki broj dece se prvi put odvaja od kuće. Sadržaji su raznovrsni. Prvo imamo doručak koji je obavezan, a zatim sledi lagana priprema za izlazak napolje. Deca prvo treba da osete planinski vazduh  kroz laganu šetnju, a potom ćemo imati realizaciju sadržaja na snegu. Poneli smo i brojne rekvizite da bi se deca u potpunosti zabavljala. Posle toga slede ručak i obavezan odmor. Zatim, mališani ponovo izlaze napolje radi drugačijih aktivnosti poput šetnji, obilazaka i igara na snegu –rekao je Goran Jović, pedagog za fizičko vaspitanje u PU „Pionir“ u Jagodini.

Povratak mališana u Jagodinu očekuje se u petak, 17. januara.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .