Naslovna // Društvo // Meštani sela Miloševo za Davidovo lečenje sakupili 210 hiljada dinara

Meštani sela Miloševo za Davidovo lečenje sakupili 210 hiljada dinara

Na humanitarnom koncertu u Domu kulture nastupila su brojna kulturno-umetnička društva koja su se predstavila različitim igrama, kao i solisti i dueti koji su izveli srpske izvorne pesme i kompozicije na različitim instrumentima. Može se pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 30 na 3800 ili uplatom novca na dinarske i devizne račune

Foto: TV Kopernikus

Humanitarni koncert za lečenje malog Davida Petrovića, koji boluje od akutne leukemije, održan je protekle subote u Domu kulture sela Miloševo kod Jagodine. Tokom koncerta, prikupljeno je 210 hiljada dinara, na veliko zadovoljstvo organizatora.

Na ideju da se organizuje koncert za pomoć dečaku, došli su Mesna zajednica Miloševo i Kulturno-umetničko društvo „Radislav Nikčević“ iz ovog sela.

-U želji da pomognemo, pozvali smo naše prijatelje sa strane. Ona su došla koja da uveličaju ovaj koncert, kako bi mogli da mu pomognemo za odlazak u Tursku. Zadovoljan sam dolaskom učesnika, ali i brojem ljudi. Kao što vidite, sala je puna –rekao je Slobodan Miljković, predsednik KUD-a „Radislav Nikčević“ iz Miloševa.

Davidova majka Silvana Milosavljević dugo je bila članica KUD-a koje je organizovalo koncert. Ona se zahvalila svim ljudima koji su došli da pruže podršku njenom sinu.

-Hvala svim ljudima koji su došli, mojoj zajednici, mom selu. Ja sam ovde rođena i ovde sam odrasla. Ja se samo borim da moj David ozdravi i da bude srećan, da se vrati fudbalu i da živi normalan život kao i sva deca –rekla je ona.

Foto: TV Kopernikus

Tokom koncerta, nastupila su Kulturno-umetnička društva: „Stevan Sinđelić“ iz sela Vojska kod Svilajnca, „Dimitrije Katić“ iz sela Crkvenac, takođe kod Svilajnca, „Izvor“ iz Lovaca, „Glogovac“ iz Glogovca, „Radislav Nikčević“ iz Miloševa i Udruženje za negovanje tradicije i kulture „Šumadija“ iz Batočine. Izvođenjem različitih igara predstavili su se dečiji i omladinski ansambli, a njihovi nastupi su pozdravljeni gromoglasnim aplauzima brojne publike. Nastupili su i solisti i dueti različitih starosnih generacija, koji su pred prisutnima izveli srpske izvorne pesme, ali i kompozicije na različitim instrumentima.

Prikupljanje novčane pomoći se nastavlja. Svi koji su u mogućnosti, to mogu uraditi na sledeće načine: slanjem SMS poruke sa sadržajem 30 na broj 3800 ili uplatom novca na dinarski račun (165-7010855807-48) ili na devizni (160-6000001478775-19). Za lečenje u Turskoj, potrebno je 17.625.000 dinara, odnosno 150 hiljada evra, te je svaka pomoć od velikog značaja.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .