Naslovna // Društvo // Nova školska godina, smerovi i đaci

Nova školska godina, smerovi i đaci

„Zadovoljni smo odzivom svršenih osmaka“ rekao je direktor Žarko Tasić


Upis u novu školsku godinu je u punom jeku, a srednja elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“ je već popunila svoje školske klupe. Interesovanje svršenih osmaka za upis u ovu školu veliko je kao i prethodnih godina. Žarko Tasić, direktor škole, zadovoljan je interesovanjem đaka za ovu školu:
Zadovoljni smo, jer kvalitet učenika koje smo upisali raste iz godine u godinu. Sva četvorogodišnja zanimanja su nam popunjena. Ove godine imamo i jedno novo zanimanje za koje će se budući srednjoškolci školovati, a to je administrator računarskih mreža.  Odziv je lep i nadamo se da će i ono biti uspešno kao odeljenje informacionih tehnologija, koje smo uveli pre nekoliko godina“ rekao je Tasić i dodao da ova zanimanja pružaju šansu svršenim srednjoškolcima da brže nađu posao u struci.


Ovih dana, u poseti im je bila i skupština zajednica elektro škola iz cele zemlje:
Uspostavili smo i neke kontakte sa jednom firmom iz Beograda na tom sastanku. Ona će nam pomoći u realizaciji ovog novog profila u vidu nabavke kvalitetne opreme, pa ćemo kvalitet naše nastave podići na još jedan, viši nivo“ rekao je direktor.
O dualnom obrazovanju se, prema njegovim rečima, još uvek razmatra, ali se nada da će sve to biti realizovano sa uspehom već naredne godine.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .