Naslovna // Društvo // Novi obrt u slucaju ,,Morava,,

Novi obrt u slucaju ,,Morava,,

Konzorcijum tuži male akcionmare, traže 1,2 miliona

Konzorcijum privrednika iz Jagodine koji je vlasnik trgovisnkog preduzeća ,,Morava,, tužili su dvojicu predvodnika malih akcionara predsednika UO Radišu Markovića i predsednika Skupštine malih akcioara Milorada Jeremića. Oni traže 1.200.000 dinara plus troškove suđenja na ime naknade za pretprljenje duševne bolove, povredu ugleda i ličnosti. Marković dao izjavu u sudu.

U Osnovnom sudu u Jagodini počeo je sudski postupak po privatnoj tužbi većinskih vlasnika protiv čelnika Udruženja malih akcionara Radiše Markovića i Milorada Jeremića.

Radiša Marković

Radiša Marković

,,U dnevnim novinama objavljeno je nekoliko tekstova u kojima se navodi kako je slučaj privatizacije Morave predat Aleksandru Vučiću koji će navodno osporiti privatizaciju, te kako je imovina Morave obezvređena kroz knjige, pa kako je pokrenut spor protiv većinskog vlasnika itd. Izneto je niz neistinitih tvrdnji kojima se vređa Konzorcijum i ljudi koji ga čine a koji su istaknuti privrednici u ovom kraju. Nizom optužbi na naš račun prlja se i poslovni ugled jer privrednici u Konzorcijumu zapošljavaju veliki broj ljudi. Posle objavljivanja tekstova imali smo mnoge neprijatnosti, poredili su nas sa aferama oko putarskih firmi i slično jer su upravo to pročitali u izjavama koje su Marković i Jeremić davali medijima. Mnogo smo izgubili stalnim aferama koje su pravili, huškali akcionare, pravili mitinge, svašta su radili, objašnjava jedan od članova Konzorcijuma Aleksandar Jović.

U tužbi koju su osim Jovića potpisali članovi Konzorcijuma Miroljub Radovanović, Đorđe Milosavljević i Nenad Grujić priloženo je rešenje Agencije za privatizaciju iz 2006. Godine, ugovor o prodaji društvenog kapitala, statu AD ,,Morava,, kao i psihijatrijsko veštačenje kojim tužioci dokazuju kakve su im smetnje izazvali tekstovi.

Skup malih akcionara "Morave"

Skup malih akcionara “Morave”

,,Ja ne znam zašto tuže mene pojedinačno. Ja nisam nigde istupao kao Radiša Marković već kao predsednik UO malih akcionara. Sad moram da dokazujem da imam dokumentaciju za sve ono što sam govorio, što i imam. Ja nisam izneo ni jedan netačan podatak. Obratili smo se premijeru (Ivici) Dačiću i prvom potpredsedniku (Aleksandru) Vučiću sa zahtevom da se pridružimo krivičnom gonjenju uhapšenog Predraga Bubala, koje potpisao ovakvu privatizaciju Morave, kaže Radiša Marković.

Konzorcijum traži po 600.000 dinara od obojice sa zateznom kamatom.

Mali akcionari, bivši radnici i penzioneri, njih ukupno 371, tužili su sudu u Strazburu državu Srbiju i zahtevaju isplatu 245 evra po akciji ili više od 12 miliona evra.
Konzorcijum fizičkih lica zaključio je sa Agencijom za privatijazaciju Ugovor o prodaji društvenog kapitala metodom javne aukcije koji je overen u Prvom opštinskom sudu u Beogradu 13. Juna 2006. Godine. Istim ugovorom kupljeno je 70 odsto društvenog kapitala Trgovinskog preduzeća ,,Morava,,.
Anita Đukić

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .