Naslovna // Društvo // Obeležen 51. rođendan OŠ “Goran Ostojić” u Jagodini

Obeležen 51. rođendan OŠ “Goran Ostojić” u Jagodini

Događaju prisustvovali pripadnici 63. padobranske brigade, pripadnici Gradskog odbora SUBNOR-a, jagodinskog Crvenog krsta i članovi porodice ovog heroja sa Košara

Osnovna škola „Goran Ostojić“ obeležila je prošlog utorka, 19. maja, svoj 51. rođendan. Zbog vanredne situacije, svečana akademija je izostala, ali važan datum nije zaboravljen i obeležen je u skladu sa trenutnim mogućnostima.

Najpre su položeni venci i cveće na bistu potpukovnika Gorana Ostojića, heroja sa Košara i komandanta 63. padobranske brigade, uz prisustvo malog broja ljudi, poštovanje propisanih mera zaštite i bez učenika:

-Ovaj datum obeležavamo bez dece i kada ste u ovakvom objektu ne možete a da ne razmišljate o tome. Pošto smo jedna od dve škole koja ima produženi boravak, izvršili smo kompletnu sterilizaciju i adaptaciju škole. Decu možemo da vidimo tek od 1. juna u određenim okolnostima koje smo ispoštovali do kraja. Drago mi je što za prvi razred imamo dosta prijavljenih mališana i sigurna sam da ćemo ove godine imati četiri odeljenja, što je vrlo važno u današnjem trenutku kada je dece sve manje. Ono što će nam biti bolno ove godine je to što smo imali puno učenika koji su se takmičili i koji su izborili plasman za republička takmičenja. Ostaće im žal zbog toga, ali zdravlje je na prvom mestu. Nadam se da će nam naše Ministarstvo dozvoliti da u okviru dvorišta škole organizujemo sat-dva druženja učenika osmog razreda pod uslovima koje oni odrede, ali i zdravstvene ustanove sa njima –rekla je Mirjana Srećković, direktorka Osnovne škole „Goran Ostojić“ u Jagodini.

Događaj je obeležen uz prikazivanje kratkog filma o školi „Goran Ostojić“, dok je učenica osmog razreda Isidora Đorđević dobila nagradu za temat o školi. Obeležavanju ovog datuma prisustvovali su predstavnici 63. padobranske brigade, pripadnici „SUBNOR“-a, gradske organizacije Crvenog krsta i članovi porodice Gorana Ostojića.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .