Naslovna // Društvo // Obeležen 59. rođendan Osnovne škole “17. oktobar” u Jagodini

Obeležen 59. rođendan Osnovne škole “17. oktobar” u Jagodini

Program je bio posvećen stogodišnjici od rođenja Duška Radovića. Učesnici su kazivali njegove stihove i aforizme, a najmlađi su izveli plesne tačke uz kompozicije koje su stvarane prema Radovićevim tekstovima

Foto: TV Kopernikus

Osnovna škola „17. oktobar“ u Jagodini obeležila je svoj 59. rođendan prošlog ponedeljka svečanom priredbom u prepunoj sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Priredba je održana pod nazivom „Leti pesma oko sveta“. Na samom početku predstavljeni su najistaknutiji učenici koji su na različitim takmičenjima osvetlali obraz svojoj školi. Potom je usledila priredba koja je svojim programom bila posvećena stogodišnjici od rođenja našeg pesnika Duška Radovića. Učenici viših razreda su kazivali stihove i aforizme našeg proslavljenog pesnika, dok su oni mlađi, specijalno kostimirani za ovu priliku, izveli plesne tačke uz kompozicije koje su stvarane prema Radovićevim tekstovima.

-Ponosna sam, kao i svake godine, na uspehe naših učenika, ove godine posebno na završnom ispitu, ali i na one koje su postigli na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima, gde je njihovo znanje bilo iznad proseka. To je jedan od parametara kvaliteta škole. Ponosna sam i presrećna i na to što posle dve godine pauze organizujemo jednu ovakvu proslavu kojoj se svi radujemo. Za roditelje je jako značajno da vide svoju decu na sceni. Planovi su nam da idemo dalje sa više elana i da budemo još uspešniji u budućnosti –rekla je Biljana Milanović, direktorka Osnovne škole „17. oktobar“ u Jagodini.

Osnovna škola „17. oktobar“ u Jagodini osnovana je davne 1953. godine. Ova obrazovna ustanova, znatno se proširila od svog osnivanja, tako da je danas pohađa 672 učenika u 32 odeljenja koja se nalaze kako u gradu, tako i u selima koja teritorijalno pripadaju jagodinskoj opštini.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .