Naslovna // Društvo // Obeležen Dan Crvenog krsta

Obeležen Dan Crvenog krsta

„Nastavićemo i dalje sa svojim redovnim aktivnostima“ rekla je Tatjana Ristić, sekretar Crvenog krsta u Jagodini. Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana 27. januara u prostorijama ove ustanove u Jagodini

Crveni krst Jagodine nastaviće i u nastupajućem periodu sa svojim aktivnostima

Dan osnivanja Crvenog krsta obeležen je u četvrtak, šestog februara, kako u ostalim mestima i gradovima u Srbiji, tako i u Jagodini.

Davne 1876. godine, dr Vladimir Đorđević, došao je na ideju da osnuje organizaciju čija će prvobitna aktivnost biti pružanje pomoći stradalima u hercegovačkom ustanku. Zadaci te organizacije, koja nosi naziv „Crveni krst“, u međuvremenu su se proširili i ona već 144 godine pruža pomoć na različite načine svima kojima je ona i potrebna. Tatjana Ristić, sekretar ove ustanove u Jagodini, istakla je da su ponosni na sve ono što su postigli do sada svojim angažovanjem kroz različite aktivnosti:

-Ono što krasi našu organizaciju su volonteri koji nesebično daruju svoje znanje, vrline i sve ono što poseduju kako Crvenom krstu, tako i svima kojima je pomoć potrebna. Ove godine obeležavamo 90 godina od smrti našeg osnivača i mnoge aktivnosti biće posvećene tome. Mi ćemo se truditi da i u nastupajućem periodu nastavimo sa svim dosadašnjim aktivnostima koje realizujemo dugi niz godina–rekla je Ristić.

Svečanoj sednici povodom obeležavanja 144 godine uspešnog rada i postojanja, u prostoriji jagodinskog Crvenog krsta prisustvovali su kako zaposleni u ovoj ustanovi, tako i stariji i mlađi volonteri, kojih u Omladinsko-terenskoj jedinici „Dr Neda Jovanović“ ima više od pedeset. Naredne akcije dobrovoljnog davanja krvi biće održane 8. februara u selu Ribare i 27. februara u prostorijama Crvenog krsta u Jagodini.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .