Naslovna // Društvo // Obeleženo 75 godina Predškolske ustanove “Pionir” u Jagodini

Obeleženo 75 godina Predškolske ustanove “Pionir” u Jagodini

Manifestaciji je prisustvovao veliki broj ljudi, a tim povodom deca su priredila zanimljiv program koji je izmamio burne aplauze

Mališani su igrali, pevali, recitovali…

Svečanom akademijom u sali Osnovne škole „Goran Ostojić“ u ponedeljak 23. decembra obeleženo je 75 godina uspešnog rada i postojanja Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini.

Događaju su prisustvovali roditelji, ali i zaposleni u ovoj ustanovi, nekadašnji radnici, funkcioneri i predstavnici drugih organizacija sa kojima „Pionir“ ima uspešnu višegodišnju saradnju. Na početku je prikazan kratak film o istoriji jagodinskih vrtića, a potom se prisutnima obratila i Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini:

-Radujemo se prvom gukanju, puzanju, osmesima, prvim koracima naše dece, prvim rečima i rečenicama. Mi sve njih u naše vrtiće prihvatamo sa najvećom ljubavlju i pažnjom, negujemo uz podršku za rast i razvoj, učimo prvim pojmovima i saznanjima, podstičemo ih da upoznaju svet u kome žive i radosti detinjsva. Na istom smo zadatku svi: vi kao roditelji, mi u vrtiću i lokalna samouprava. Nama su naša deca najvažnija i tako je svih ovih 75 godina –rekla je direktorka tokom obraćanja prisutnima.

Program je izazvao burne aplauze prisutnih

Posle govora, usledila je i dodela zahvalnica pojedincima i predstavnicima institucija koje su pomogle da se unapredi obrazovni proces u vrtiću. Posebna zahvalnost upućena je lokalnoj samoupravi grada Jagodine koja im pruža podršku stalnim proširenjem kapaciteta, ulaganjima, kao i uvođenjem raznih olakšica za višečlane porodice.

Ono što je izazvalo najveće oduševljenje prisutnih jeste priredba polaznika svih objekata „Pionira“ u gradu na kojoj su vredno radili sa svojim vaspitačima. Mališani su u šarenim kostimima, lepo raspoloženi, pevali, igrali i recitovali, a njihovi nastupi su pozdravljeni burnim aplauzima.

Tokom akademije, pročitana je i poruka Fondacije „Novak Đoković“ sa kojima Predškolska ustanova „Pionir“ ima odličnu saradnju, a to je da je podrška detetu važna uloga svakog čoveka.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .