Naslovna // Društvo // Održan festival knjige jagodinskih osnovaca: Uz čitanje se raste

Održan festival knjige jagodinskih osnovaca: Uz čitanje se raste

Učenici i nastavnici su govorili o značaju knjige i bogatstvu koje one nude kroz zanimljiv program.  Organizator je Školska uprava grada Jagodina u saradnji sa jagodinskim osnovnim školama

Bogat program je izazvao burne aplauze prisutnih

Manifestacija pod nazivom „Uz čitanje se raste“ održana je u sredu 26. februara u Centru za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini. Događaj su zajedničkim snagama organizovali Školska uprava grada Jagodine u saradnji sa osnovnim školama sa teritorije ovog grada.

Ova manifestacija je održana po prvi put, a u njoj su učestvovali učenici i nastavnici iz šest gradskih i seoskih osnovnih škola sa teritorije grada Jagodine: „Boško Đuričić“, „Goran Ostojić“, „Crnjanski“ „Ljubiša Urošević“, „Branko Radičević“ i „Radislav Nikčević“:

-Cilj ove manifestacije jeste obeležavanje Nacionalnog dana knjige, 28. februara. Možda malo veći cilj je taj da se učenici podstaknu na čitanje i da im ukažemo na vrednost knjige i biblioteka. Nije važno da li je knjiga od papira ili u digitalnom formatu. Hoćemo da ukažemo na značaj sadržaja knjige i toga da mladi treba da čitaju –rekla je Aleksandra Stevanović, prosvetni savetnik u Školskoj upravi grada Jagodine.

Učenici i nastavnici su priredili zanimljiv program. Oni su prisutnima u jagodinskom Centru za kulturu „Svetozar Marković“ predstavili najveće i najbogatije biblioteke na svetu, dramske prikaze koji se bave poznatim književnim delima i slavnim piscima, ali i inspirativne citate iz omiljenih knjiga. Nastupi su izmamili burne aplauze, a iz jagodinske Školske uprave istakli su da će se truditi da ova manifestacija postane tradicionalna.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .