Naslovna // Društvo // Održan novogodišnji humanitarni bazar u OŠ “Rada Miljković” u Jagodini

Održan novogodišnji humanitarni bazar u OŠ “Rada Miljković” u Jagodini

Sav novac od prodaje predmeta i ukrasa iskorišćen je za kupovinu novogodišnjih paketića i školskog pribora za decu kojima je to potrebno, a sastavni deo bazara bila je i predstava “Nenasilna Crvenkapa” koju su spremili učenici drugog razreda ove škole

Deca su sa zadovoljstvom učestvovala u akciji

Novogodišnji humanitarni bazar održan je u četvrtak, 26. decembra, u prostorijama Osnovne škole “Rada Miljković” u naselju Strelište u Jagodini.

Naime, učenici su prodavali svoje ručno rađene predmete poput čestitki i ukrasa, a sve sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića i školskog pribora za 38 učenika ove škole kojima je potrebna pomoć. Direktorka ove obrazovne ustanove Sanja Pribaković ponosna je na sve učenike koji su učestvovali u ovoj akciji:

-Atmosfera je bila divna. Svi su bili aktivni, uključili su se da pokažu svoje mogućnosti, kreativne i maštovite sposobnosti i evo šta smo dobili: odlične čestitke, sjajnu atmosferu i lepo druženje. Ta humanost na delu je jako bitna. Svi znaju kome je ovo namenjeno i zaista su pokazali da su prijatelji u svakom smislu –rekla je direktorka.

U akciju se uključio i Tim za preduzetništvo ove škole koji je pripremio božićnu pšenicu za prodaju. Sastavni deo akcije bila je i predstava “Nenasilna Crvenkapa” koja govori o tome kako prijatna atmosfera među decom može pozitivno da utiče na njih i rad u školi. Nju su izveli učenici drugog razreda koji su se je spremali zajedno sa svojom učiteljicom Vesnom Petrović.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .