Naslovna // Društvo // Održana 10. prolećna berza sitnih životinja u Jagodini

Održana 10. prolećna berza sitnih životinja u Jagodini

„Cilj događaja je da odgajivači razmene iskustva, životinje, ali i da se druže. Zadovoljni smo odzivom“ rekao je Miroslav Stojanović, potpredsednik Udruženja „ZOO Jagodina“, koje je i organizator. Pokrovitelj je Skupština grada Jagodine

Foto: TV Kopernikus

Prolećna berza sitnih životinja, 10. po redu, održana je protekle nedelje, na platou kod Akva parka u Jagodini.

Svojom ponudom, koja se sastojala od patuljastih i krupnih zečeva i različitih vrsta ptica, predstavilo se blizu 300 izlagača iz gotovo svih krajeva naše zemlje. Zbog velikog interesovanja odgajivača, ali i posetilaca, organizatori su izrazili veliko zadovoljstvo.

– Cilj je da se okupe odgajivači i ljubitelji sitnih životinja i da ovom mestu razmene iskustva i životinje zbog krvnog srodstva, ali i zbog druženja. Zadovoljni smo odzivom. Vreme nas je poslužilo. Jesenje berze su možda više posećenije zbog strukture životinja, ali za jednu prolećnu berzu sasvim je zadovoljavajuće. Ovo je lepa tradicija i trudićemo se da nastavimo tako i dalje. Standardno koristimo ovaj plato ispred Hale sportova i hvala upravi grada što nam izlazi u susret već 10. put za korišćenje ovog prostora. Bez njih bi sve ovo jako teško izveli –rekao je Miroslav Stojanović, potpresednik Udruženja „Zoo Jagodina.

Posetilaca je bilo različitih starosnih generacija: od onih iskusnih koji tačno znaju po šta su došli, preko ljubitelja životinja koji su razgledali različite vrste, pa sve do onih najmlađih koji su oduševljeno posmatrali i mazili predstavljene primerke.

-Iz Paraćina sam i prvi put sam ovde. Baš mi se sviđa, oduševljena sam. Rekli su mi da ima samo ptica, ali ima i drugih životinja. Ja sam pazarila neke kanarince tzv. slavujare, mužjaka i ženku koji pevaju. Baš mi je drago jer stvarno volim ptice i uopšte životinje –rekla je jedna gospođa.

Udruženje „Zoo Jagodina“, koje je i organizovalo ovaj događaj, već na jesen očekuje 10. po redu jesenja berza sitnih životinja. Pokrovitelj ovog dođajaja je Skupština grada Jagodine.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .