Naslovna // Društvo // Održana četvrta izložba i berza sitnih životinja u Jagodini

Održana četvrta izložba i berza sitnih životinja u Jagodini

Predstavljen je impozantan broj kunića, primeraka živine i ptica, a dodeljen je i veliki broj zahvalnica i pehara. Nagradu za najveći broj predstavljenih eksponata dobio je Mirko Vidaković iz Subotice

Veliki broj eksponata živine, ptica i kunića na jednom mestu

Izložba i berza sitnih životinja Udruženja „ZOO Jagodina“, četvrta po redu, održana je protekle nedelje u sportskoj hali „JASSA“ u Jagodini.

Tokom događaja predstavljeno je više od 300 primeraka životinja: od kunića, preko živine, pa sve do golubova i drugih vrsta ptica. Učestvovali su predstavnici raznih Udruženja: kako iz Srbije, tako i iz zemalja regiona kao što su Bugarska i Severna Makedonija. Saša Janković, predstavnik Udruženja za odgoj i zaštitu sitnih životinja „ZOO Jagodina“ istakao je da su to prijateljska udruženja koja su se rado odazvala da učestvuju na ovoj izložbi:

-Mi se bavimo uzgojem rasnih životinja. Imamo standarde koji se jasno poštuju i trudimo se da unapredimo uzgoj edukacijom i izlaganjem. Na svim izložbama prisutne su sudije iz domaćih i stranih Saveza koji ukazuju odgajivačima na propuste i unapređenje uzgoja rasnih životinja. Imamo odličnu saradnju sa Udruženjima kako iz Srbije, tako i iz inostranstva –rekao je Janković čije Udruženje postoji od 2014. godine i koje ima više od 40 aktivnih članova.

Glavni pehar otišao u ruke Mirka Vidakovića iz Subotice

Tokom događaja koji je privukao veliku pažnju, najistaknutijim uzgajivačima dodeljeni su pehari i zahvalnice. Mirko Vidaković iz Kluba odgajivača sitnih životinja iz Subotice dobio je pehar za najveći broj eksponata na ovogodišnjoj izložbi u Jagodini. Nagrada mu, kako je rekao, puno znači:

-Znači mi pogotovo zato što dolazi iz grada Jagodine. Ovde su divni ljudi i zahvaljujem mom Udruženju koje je podržalo ovu manifestaciju. Predstavili smo se rasama subotičkih golubova kojih ima sedam, a doneli smo i primerke iz sekcija kunićara i živinara. Broj eksponata je zavidan i ova nagrada nam puno znači za dalji rad i omasovljavanje našeg hobija. Treba stalno ići na izložbe, a ove nagrade nas podstiču da još više radimo –rekao je Vidaković.

Izložbu su, kao i prethodnih godina, podržali lokalna samouprava grada Jagodine, kao i jagodinski Sportski savez.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .