Naslovna // Društvo // Održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u EGŠ “Nikola Tesla” u Jagodini

Održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u EGŠ “Nikola Tesla” u Jagodini

Predavanje u holu škole đacima je održao major Branko Golubović, načelnik Centra Ministarstva odbrane grada Jagodine. Promocija je održana i u Prvoj tehničkoj školi u Jagodini, kao i u ćuprijskoj Gimnaziji

Foto: TV Kopernikus

Predavanje о pogodnostima dobrovoljnog služenja vojnog roka održano je danas u holu Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“ u Jagodini. 

Maturanti ove srednjoškolske obrazovne ustanove u Jagodini tom prilikom upoznali su se sa svim beneficijama dobrovoljnog služenja vojnog roka. Major Branko Golubović istakao da su pogodnosti brojne. Kako kaže, mladi ljudi se na ovaj način odužuju svojoj otadžbini, a samim tim kod sebe razvijaju i patriotski duh:

-Od decembra 2021. godine uputnog roka, znatno će biti povećane plate vojnika, tako da će ukupan iznos vojničkih plata biti 210 hiljada, što je za 63 posto više nego do sada. Druga mogućnost je ta da se skraćuje postupak po odsluženju vojnog roka za prijem u profesionalnu vojnu službu. Ujedno će, pri lekarskim pregledima za dobrovoljno služenje vojnog roka, kandidati koji se izjasne da bi želeli da nastave da rade u Vojsci Srbije, završavati odmah i lekarske preglede za profesionalnu vojnu službu i po odsluženju vojnog roka, nastaviće sa radom u Vojsci Srbije, što do sada nije bilo –rekao je Golubović, inače načelnik Centra Ministarstva odbrane lokalne samouprave grada Jagodine.

Kao novinu, Golubović je istakao i činjenicu da svi koji su zainteresovani za dobrovoljno služenje vojnog roka od sada mogu da se prijave i putem portala elektronske uprave, što skraćuje put prikupljanja vojne dokumentacije. Svi detalji mogu se dobiti u Centru Ministarstva odbrane lokalne samouprave grada Jagodine, kao i u kancelarijama opština Ćuprija, Paraćin, Rekovac, Despotovac i Svilajnac. Predavanje je održano i đacima u Prvoj tehničkoj školi, a sa detaljima će biti upoznati i maturanti ćuprijske Gimnazije.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .