Naslovna // Društvo // Održana rekordna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Jagodini

Održana rekordna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Jagodini

Prikupljeno je 178 jedinica krvi. Bilo je davaoca kako iz Srbije, tako i iz Crne Gore i Republike Srpske, a sledeća akcija ovog Udruženja biće organizovana krajem aprila ove godine

Akciji se odazvao veliki broj ljudi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Udruženja „Humanisti velikog srca“ održana je protekle subote u Domu učenika srednjih škola u Jagodini. Tokom akcije, prikupljeno je rekordnih 178 jedinica krvi, na veliko zadovoljstvo organizatora.

Akciji su se odazvali ne samo dobrovoljni davaoci iz Jagodine, već i oni iz ostalih gradova Srbije, kao i državljani Republike Srpske i Crne Gore. Predsednik Udruženja „Humanisti velikog srca“ Saša Likić izrazio je zadovoljstvo zbog uspeha akcije i sjajnog odziva dobrovoljnih davalaca:

-Mi obilazimo njih, a i oni nama uzvrate na isti način. Krv ide tamo gde je najpotrebnija. Naše je samo da pružimo ruku, da se odazovemo. Pozdravio bih ovim putem sve davaoce i ujedno apelujem da se mladi ljudi što više odazivaju ovim akcijama, da nastave putem kojim smo zakoračili, zato što je naš prosek od 55 godina već na izmaku –rekao je Likić.

Akcija je organizovana u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša. Sledeća će biti organizovana  krajem aprila i biće posvećena preminulom aktivisti Zoranu Aritonoviću Šalji.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .