Naslovna // Društvo // Održana “Trka za srećnije detinjstvo” na Gradskom stadionu u Jagodini

Održana “Trka za srećnije detinjstvo” na Gradskom stadionu u Jagodini

Organizator trke je jagodinski Crveni krst, a za najuspešniju je proglašena Osnovna škola „Boško Đuričić“ iz Jagodine

Učestvovalo je više od 1500 dece osnovnih i srednjih škola

Tradicionalna „Trka za srećnije detinjstvo“ održana je proteklog petka na Gradskom stadionu u Jagodini. Organizator ove sportsko-rekreativne manifestacije je Crveni krst Jagodine.

I ove godine, kao i prethodnih, manifestaciju je karakterisala masovnost. Učestvovalo je oko 1500 učenika osnovnih i srednjih škola po kategorijama na stazi dugoj od 200 do 600 metara zavisno od razreda. Tatjana Ristić, sekretar Crvenog krsta u Jagodini, istakla je značaj održavanja ove manifestacije pogotovo za učesnike:

-Na našu radost svake godine je sve više učesnika naročito srednjoškolaca. To znači da neke svoje navike iz osnovne škole koje razvijaju njihovi učitelji i nastavnici, naši dobri saradnici iz Crvenog krsta prenose i na kasniji period njihovog života. Ovo je trka svih naših podmlatkara, omladinaca i onih koji žele da žive zdravo. Za naše najuspešnije takmičare predviđene su medalje i majice koje su štampane baš za ovu priliku. Imamo veliku podršku i naših saradnika. Tu su pre svega osnovne i srednje škole, zatim jagodinski Sportski savez i Atletski klub „Vožd“. Posebnu zahvalnost dugujemo fudbalskom klubu „Jagodina“ koji nam svake godine omogućuje da ovde na ovim divnim terenima izvedemo ovu akciju, a da bude što bezbednija i da ne bude povređivanja –rekla je Ristić.

Stadionom je vladala prava pozitivna atmosfera, a deca su bila vidno uzbuđena zbog učestvovanja na ovoj manifestaciji. Na kraju trke, za pobednika je proglašena Osnovna škola „Boško Đuričić“.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .