Naslovna // Društvo // Održana “Trka za srećnije detinjstvo” u Jagodini

Održana “Trka za srećnije detinjstvo” u Jagodini

Učestvovalo je oko 500 jagodinskih osnovaca i srednjoškolaca, a pehar za najuspešniju školu ove godine pripao je Osnovnoj školi „Boško Đuričić“

Foto: TV Kopernikus

Tradicionalna „Trka za srećnije detinjstvo“ održana je danas na Gradskom stadionu u Jagodini, u organizaciji Crvenog krsta.

Učestvovalo je oko 500 jagodinskih osnovaca i srednjoškolaca, a iz uprave ove humanitarne ustanove istakli su da je sprovođenje ove aktivnosti od višestrukog značaja za sve učesnike.

-Crveni krst grada Jagodine ima za cilj podizanje svesti mladih što se tiče fizičke aktivnosti i bavljenja sportom. Svesni smo da sve više mladih osoba provodi vreme kod kuće za kompjuterom, a naš cilj je da treniraju neki sport, da budu što više van kuće i da se bave nekim plemenitim stvarima. Prošle godine, broj učesnika je bio ograničen zbog epidemiološke situacije, ali ove godine smo vrlo zadovoljni njihovim odzivom –rekao je Stefan Malenović, sekretar Crvenog krsta u Jagodini.

Učesnici koji su osvojili prva tri mesta u svojim kategorijama dobili su medalje, majice i zahvalnice za učešće. Svake godine, dodeljuje se i pehar najuspešnijoj školi, a on je ove godine pripao Osnovnoj školi „Boško Đuričić“. 

Održavanje ove manifestacije i ove godine pomogli su Jagodinski sportski savez, Gradski fudbalski klub „Jagodina“ i Atletski klub „Vožd“.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .