Naslovna // Društvo // Održana zimska škola za poljoprivrednike u Jagodini

Održana zimska škola za poljoprivrednike u Jagodini

Zimska škola za poljoprivrednike, u organizaciji Poljoprivredno stručne i savetodavne službe u Jagodini, održana je u sredu, 19. februara, u sali Pomoravskog okruga u Jagodini.

Tokom tribine, obrađivane su različite teme

Ovo je 12. godina kako jagodinska Poljoprivredna služba organizuje predavanja za poljoprivrednike. Pored standardnih tema koje se tiču oblasti stočarstva, voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, zaposleni u ovoj ustanovi i stručni saradnici govorili su i o knjigovodstvenim evidencijama na gazdinstvu, IPARD fondovima i različitim proizvodnim programima:

-Ono što je najbitnije jeste da se period Zimske škole koristi upravo kada nema radova na polju da bi poljoprivredni proizvođači mogli da dođu i da se na vreme upute u nove teme, pogotovo u one koje se odnose na agrarnu politiku države –rekla je Jasmina Filipović, direktorka Poljoprivredno stručne i savetodavne službe u Jagodini.

Predavanja će biti održana i 20. februara u Paraćinu i dan kasnije u Svilajncu. Tribini u Jagodini prisustvovao je i Miroslav Cvijetić, stručni saradnik gradonačelnika Jagodine za poljoprivredu, a događaju u Jagodini prisustvovao je veliki broj zainteresovanih poljoprivrednih radnika.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .