Naslovna // Društvo // Održani humanitarni trening i svirka za pomoć Kalini

Održani humanitarni trening i svirka za pomoć Kalini

Akciju organizovali koalicija “Bunt – Prava Jagodina” i kros fit klub “Griffin” iz Jagodine. Događaj privukao veliku pažnju prolaznika

Humanitarni trening i svirka održani su protekle nedelje u centru Jagodine za pomoć maloj Kalini Panić koja je obolela od leukemije. Organizatori su koalicija “Bunt – Prava Jagodina” i kros fit klub “Griffin” iz Jagodine.

Za Kalinino lečenje u inostranstvu potrebno je oko 150 hiljada evra, a cela zemlja uključila se u akciju prikupljanja finansijske pomoći na različite načine za njeno lečenje. U akciju se uključila koalicija “Bunt – Prava Jagodina” sa bendom “Samo buka trio” koji je svirao u centru grada, dok su članovi kros fit kluba “Griffin” imali trening na otvorenom. Prolaznici su mogli da ubace novac u kutiju koja je bila postavljena na gradskom trgu, a iz koalicije ističu da se rado odazivaju svim humanitarnim akcijama:

-Otkako se saznalo da mala Kalina boluje od leukemije i da je za nju potrebna izuzetno velika suma, ne samo za operaciju, već i za lečenje, onda smo se i mi uključili u pomoć nizom akcija. Ovi momci su već održali par svirki, mi smo održali nekoliko treninga i tako planiramo da radimo sve dok se ne skupi dovoljna količina para za Kalinino lečenje –rekao je Marko Gajić, koordinator za sport u koaliciji “Bunt – Prava Jagodina” i predsednik kros fit kluba “Griffin” iz Jagodine.

Događaj je privukao veliku pažnju prolaznika, a Kalini se može pomoći na različite načine: slanjem SMS poruke sa sadržajem 679 na broj 3030 ili uplatom novca putem tekućih računa. Dinarski je 160-547472-64, dok se devize mogu uplatiti na račun: 00-540-0002934.6.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .