Naslovna // Društvo // Održano predavanje o bezbednosti dece u saobraćaju u Jagodini

Održano predavanje o bezbednosti dece u saobraćaju u Jagodini

Predavanje je bilo namenjeno đacima prvacima, a sprovedeno je u organizaciji jagodinskog Crvenog krsta

Mališani su pomno slušali predavanje volontera Crvenog krsta

Predavanje o bezbednosti dece u saobraćaju održano je u petak 20. septembra u Osnovnoj školi „Boško Đuričić“ u Jagodini. Održava se u organizaciji Crvenog krsta, a u Jagodini se sprovodi u svim osnovnim školama.

Predavanje je bilo namenjeno mališanima koji su pošli u prvi razred, a Tatjana Ristić, sekretar Crvenog krsta u Jagodini istakla je značaj ovakvih predavanja, pogotovo za decu koja su sada samostalni učesnici u saobraćaju:

-Na jedan lep i interesantan način naši volonteri danas pokazuju kada treba da se pređe ulica, na koji način i koje opasnosti ih vrebaju ukoliko ne prate znake upozorenja. Mi smo svakom prvaku dodelili jedan raspored časova na kome se nalaze upravo ti znaci. Znači, kada pogledaju u raspored, mogu da vide koje časove imaju u toku dana i uvek će moći da zapamte i nešto vezano za saobraćaj. Čujemo da se stalno na putevima dešavaju saobraćajne nezgode i upravo podizanje svesti i aktivan odnos prema svim propisima jeste ono što treba da doprinese da posledice budu manje –rekla je Ristić.

Predavanju je prisustvovao veliki broj dece koja su pomno slušala predavanje volontera, a Crveni krst planira da nastavi sa ovakvim aktivnostima i u nastupajućem periodu.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .