Naslovna // Društvo // Oprema za dečije odeljenje

Oprema za dečije odeljenje

Rotari klub iz Osede preko ćuprijskog rotari kluba „Ćuprija Morava“ poslao medicinsku opremu vrednu 5.000 evra

Donaciju, medicinsku opremu u vrednosti od 5.000 evra, švedskog Rotari kluba iz Osede Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Ćupriji predali članovi Rotari kluba “Ćuprija Morava”. Reč je o aparatu za spirometriju i holteru za praćenje ritma srca neophodnih Dečijem odeljenju. Članovi švedskog Rotari kluba pre nekoliko godina posetili su ćuprijsku bolnicu i želeli da poboljšaju njen rad kroz ovu donaciju.

oprema iz donacije

Moma Jovanović, načelnik Neurohirurgije ćuprijske Opšte bolnice, koordinator asistenata distrikt guvernera za Srbiju i Crnu Goru, rekao je da Rotari klub iz Ćuprije već deset godina pomaže Opštu bolnicu u Ćupriji. Najznačajnije donacije su gama kamera za Nuklearnu medicinu, koju su dobili iz Kanade, opremu za Ginekološko odeljenje, sanitetski materijal i slično.
-Jedan od osnivača Rotari kluba „Ćuprija Morava“ bio je naš veliki doktor i upravnik bolnice Goran Lazarević. Takođe, dogovor da se rad našeg kluba reaktivira upravo se dogodio u ovoj sala 2003. godine-dodao je Jovanović.

Marko Ilić, direktor Opšte bolnice u Ćupriji, ocenio je da će medicinska oprema biti veoma značajna za rad Pedijatrije, osnovane 1954. godine. Broj dece koja se leče u našoj bolnici dramatično se povećao. Hteo bih da pohvalim ovu službu, jer ona predstavlja odličan primer kako treba da se radi. Kada bi svako odeljenje tako radilo, ćuprijska bolnica imala bi mnogo manje problema-kazao je Ilić.

Doktorka Snežana Ilijev, načelnica Pedijatrije ćuprijske Opšte bolnice, ocenila je da će aparati koje su dobili unaprediti dijagnostičke procedure.
-Pored brže i bolje dijagostike i lečenje pacijenata će biti kvalitetnije naročito zbog toga što se kod nas leče deca iz celog Pomoravlja, a ne samo iz Ćuprije. Niko iz Rotari kluba nije odbio kad god smo zatražili pomoć, bilo da je reč o paketićima za Novu godinu za decu koja ostaju u bolnici ili nekom medicinskom aparatu-izjavila je doktorka Ilijev.

rotatrijanci predaju

Iako Rotari klub nije prvenstveno humanitarna organizacija, ona pomaže lokalnoj zajednici. Ćuprijski rotarijanci najavili su da će Opšta bolnica uskoro dobiti međunarodnu donaciju u medicinskoj opremi i materijalu u vrenodsti od 50.000 evra.

Tekst i foto Z.Gligorijević

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .