Naslovna // Društvo // Osma grupa jagodinskih maturanata otputovala u Paraliju

Osma grupa jagodinskih maturanata otputovala u Paraliju

Projekat besplatnog letovanja Skupština grada Jagodine uspešno sprovodi već 15 godina zaredom. “Siguran sam da će deca ovo letovanje đaci pamtiti dugo” rekao je Žarko Tasić, direktor EGŠ “Nikola Tesla”, koji je krenuo na put sa svojim đacima

Maturanti su bili presrećni zbog zajedničkog letovanja

Osma grupa svršenih srednjoškolaca otputovala je na petodnevno letovanje u Paraliju. Radi se o maturantima Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“, a sve troškove oko puta i smeštaja snosi Skupština grada Jagodine, koja ovaj projekat sprovodi uspešno već 15 godina zaredom:

-Mislim da je ovo letovanje značajno za njih zato što se posle ovog letovanja maturanti razilaze, svako ide na svoju stranu. Neki će potražiti posao, a neki će upisati fakultete. Osim toga, mislim da je ovo letovanje u pravo vreme zato što su oni prebrinuli sve brige, ostavili su iza sebe završne ispite i polaganje prijemnog ispita na fakultetu, tako da sada mogu da se prepuste uživanju sa svojom generacijom –rekla je Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine.

Direktor Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“ Žarko Tasić istakao je da su jagodinski maturanti na ovaj način privilegovani, kao i to da se radi o divnom gestu lokalne samouprave:

-Očekujem da se ovi mladi ljudi lepo provedu sa svojim vršnjacima, sa svojim školskim drugovima i da im ovo letovanje ostane u večnom sećanju. Oni posle ovoga ulaze u svet odraslih, jer ih od jeseni očekuju nove obaveze, mnogo ozbiljnije. Neki će na fakultet, neki će naći posao, tako da sam siguran da će ovo letovanje dugo pamtiti –istakao je Tasić.

Obezbeđenje, lekar i spasioci putuju i sa ovom grupom učenika u Paraliju, a njihov povratak u Jagodinu očekuje u nedelju 11. avgusta u popodnevnim časovima. Sledeća grupa maturanata put Paralije krenuće u subotu, 10. avgusta, u 23 časa sa stajališta kod Muzeja voštanih figura. To će biti učenici Ekonomsko-trgovinske škole “Slavka Đurđević”.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .